• onze waardering

Recensie: Onder mijn Huid RECENSIE

Coco is al een erg lange tijd verliefd op de populaire en knappe Nick. Tot haar grote verbazing begint Nick ineens contact met haar te zoeken. Dit had ze helemaal niet zien aankomen! Ze berichten een tijdje met elkaar en op een gegeven moment vraagt Nick een naaktfoto van haar. Coco wil dat eigenlijk helemaal niet sturen. Echter is ze zo verliefd op Nick, dat ze hem niet wil teleurstellen. Ze stuurt de foto. Een paar weken duikt ‘Anoniem’ plots op. Diegene heeft de naaktfoto van Coco weten te bemachtigen. Als Coco binnen 24 uur geen nieuwe foto stuurt, dan zal die foto naar iedereen worden gestuurd…
 
Toen ik het boek doorbladerde voordat ik het ging lezen, viel het me gelijk op dat het een best dun boek is (206 pagina’s) en dat er een groot lettertype wordt gebruikt. Dit zorgde er wel voor dat ik het boek zo uitgelezen had. Echter was dit niet de enige reden waarom ik het boek zo snel uit had. Je bent namelijk benieuwd wie die ‘Anoniem’ precies is. Je hebt wel een aantal personen uit het boek die je aan kan wijzen, maar toch weet je het dan alsnog niet zeker. 
 
Voor mezelf vond ik het boek iets te kinderlijk geschreven (ik ben 19 jaar oud). Er werd erg makkelijke taal gebruikt maar het is dan ook bedoeld vanaf 12 jaar. Het verhaal is best spannend en ik wilde heel graag weten wie ‘Anoniem’ nou precies was. Daarbij zit Coco in de vierde klas van de middelbare school. Ze is zelf erg naïef, maar verder geen vervelend personage om over te lezen. 
 
Het leuke aan het boek vond ik wel dat dit verhaal niet alleen maar ging over Coco wier naaktfoto gelekt was. Ze hebben het zeker ook over de thuissituatie van Coco. Haar vader heeft namelijk een andere vrouw, van wie hij een tweede kindje verwacht. Ik vond het fijn dat ze aan dit onderwerp ook aandacht besteedde. Coco had het ook wel eens over haar vader met Nick. Nick leek te doen alsof hij alles begreep, wat vertrouwen wekte bij Coco. 
 
Dit boek las dus al een trein! Toch blies het boek mij helemaal niet van mijn stoel, vandaar dat ik er drie hartjes voor geef. 
 

Onder mijn huid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar...
   
  Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal... Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • De beste Carry Slee boeken

 • 10x Populaire kinderboekenseries

 • Recensie: Zes seconden

 • Ule

 • Recensie: Girl Online

Zoek in artikelen