• onze waardering

Recensie: Make-up RECENSIE

Met klanten als Yolanthe, Do en Sylvie Meis is Xelly Cabau van Kasbergen één van de bekendste visagistes in Nederland. In Make-up zijn al haar tips & tricks op het gebied van make-up gebundeld. Want vrouwen moeten elkaar helpen, vindt ze. “Ik hoop dat ik jouw inspireer met dit boek, maar ik hoop nog meer dat je voor de spiegel gaat staan en je laat inspireren door jezelf. Je bent op je mooist als je weet wie je bent en daar blij mee bent.”
 
De indeling van het boek is heel fijn. Na deze korte introductie begint het boek namelijk met een hoofdstuk Verzorging, omdat dat de basis is voor een goed uiterlijk. Hierin geeft ze wat uitleg en tips over allerlei basics, van dagcrème tot tandverzorging. Heel handig! Sommige tips zijn best standaard, maar er zitten ook wat minder bekende tussen. 
 
Het hoofdstuk Lifestyle, dat daarna komt, heeft daarentegen volgens mij weinig toegevoegde waarde. Het telt maar een aantal bladzijden en de tips die erin staan zijn net iets te voor de hand liggend (om gezond te blijven moet je genoeg bewegen). Het verschil met Verzorging is ook niet helemaal duidelijk, want in dit hoofdstuk komen ook SPF en maskertjes aan bod.
 
Daarna kom je terecht bij het belangrijkste en vanzelfsprekend uitgebreidste hoofdstuk: Make-up! Het is geschreven als een soort handboek voor de perfecte make-uplook, van foundation tot highlighter en van wenkbrauwen tot lippen. Alle basics worden dus behandeld op een duidelijke manier. Voor mij als beginner heel handig, maar ik kan me voorstellen dat je als ‘gevorderde’ toch wel vaak denkt dat het niets nieuws is. Per onderdeel zijn er ook stap-voor-stap-foto’s, wat op zich heel fijn is, maar daar heb ik wel iets op aan te merken. Vaak wordt er na de before-foto eerst een ‘basismake-upje’ aangebracht, waardoor je op de na-foto vaak niet echt goed kunt zien wat het product nou precies gedaan heeft. Dat kan immers ook door iets anders komen.
 
Tot slot is er nog een hoofdstuk Celebrities, met 4 voorbeelden van door Xelly opgemaakte BN’ers en een uitleg. Nu boeit mij dat niet zo heel erg (én de foto van Kim is onscherp), maar het is wel leuk om ook wat praktijkvoorbeelden te zien. Toch is 4 wel erg weinig.
Hierna volgen ook nog een shopping list en een kwastenoverzicht; die hadden beter vooraan kunnen staan, maar zijn wél heel handig.
 
Make-up is over het algemeen een fijn boek. De eerste indruk was sowieso al goed, door alle kleurrijke foto’s en quotes die bij de hoofdstukken staan. Zo vrolijk! Het is echt een genot om er alleen maar doorheen te bladeren. Ook is alles lekker vlot opgeschreven en Xelly’s enthousiasme spat ervan af. 
Ik vond het wel jammer dat er weinig echte make-uplooks in stonden, dat had ik eigenlijk wel verwacht toen ik las dat ik geïnspireerd moest worden. Nu is het meer een handboek vol basics, dat je na het één keer hebben gelezen misschien niet zo héél vaak meer gebruikt, behalve voor de paar handige tips. Maar die ene keer lezen is wel de moeite waard! Die 3 hartjes zijn dan ook voornamelijk gebaseerd op het feit dat het allemaal vrij basic is en vooral niet veel anders is dan andere make-upboeken. Dat betekent echter niet dat het geen goed boek is; voor beginners zoals ik is het prima, dus dan kan ik het zeker aanraden!
 

Make-up

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

   

  Geen betere ambassadeur voor het thema huidverzorging, make-up en haarstyling dan Xelly Cabau van Kasbergen. Met haar aanstekelijke enthousiasme geeft ze iedere vrouw het gevoel mooi en aantrekkelijk te zijn. Xelly geeft belangrijke tips voor een mooi verzorgde huid en legt uit hoe de basis te leggen voor een stralende make-up. Natuurlijk komen er tips en tricks aan bod, maar ook inzichten in de celebrity make-up wereld en wat je vooral niet moet doen. Een totaal overzicht van make-up van vandaag en morgen inclusief aandacht voor sport en voeding. Met gratis app!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

Gerelateerde artikelen

 • Beautytips van Lauren Conrad

 • Wanna look gorgeous? Probeer Benefit Cosmetics!

 • Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij

 • 100% Beverly

 • Boozyshop

Zoek in artikelen