• onze waardering

Recensie: Je bent geweldig RECENSIE

Een nieuw boek van Jill Mansell; dat moest ik lezen! Toen ik de achterflap las, wist ik meteen dat dit waarschijnlijk niet zo luchtig zou zijn als haar andere chicklits. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.
 
In het verhaal volg je drie vrouwen die op het eerste zicht niets met elkaar gemeen hebben.
Hallie is een twintiger met taaislijmziekte en heeft niet lang meer te leven. Ze is verliefd op haar huisarts, maar weet dat dit tot het onmogelijke behoort.
Flo komt in de flat van haar werkgeefster te wonen nadat die overlijdt. Ze moet er op haar kat Jeremy passen, maar wordt al snel verliefd op de zoon van de overleden dame. Geen enkel probleem, mocht het niet zijn dat zijn zus zo'n lastpak is.
Tasha raakt op een dag haar creditcard kwijt in een vuilnisbak. Geluk bij een ongeluk want bij het graaien tussen de vuiligheid ontmoet ze de man van haar dromen.
 
Ik ga niet ontkennen dat het boek me bij het begin niet zo beviel. Ik vond het eerst erg lastig dat er continu van personage gewisseld werd. Door de veelheid aan verhaallijnen raakte ik af en toe in de war. Na een tijdje ging dit echter beter. Ik had ook nog helemaal geen idee wat het verband zou worden tussen de drie dames.
 
Het boek startte vrij voorspelbaar en ietwat onrealistisch. Tasha werd op slag verliefd en dan had ze ook nog eens het geluk dat dit meteen wederzijds was. Al meteen vroegen ze elkaar om een relatie te starten, dus dat was niet helemaal hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. De liefdesverhalen zijn dus erg voorspelbaar, maar dit boek bevat meer dan dat.
 
Na een tijdje wordt het duidelijk welke kant het boek opgaat. Het gaat alsmaar slechter met de gezondheid van Hallie en haar longen gaan meer en meer achteruit. Ze heeft dringend een donor nodig, maar niemand lijkt geschikt. Het verband tussen de drie dames werd me geleidelijk aan duidelijk. Ik ga het niet verklappen, maar ik moet wel zeggen dat ik het niet helemaal realistisch vond.
 
Toch kreeg het verhaal inhoud en ontroerde het me. Je bent geweldig is dus geen luchtige chicklit zoals we van Jill Mansell gewend zijn. Het heeft een dramatisch kantje, maar doordat de personages er steeds zo positief mee omgaan, wordt het geen triest boek. De combinatie tussen drama en de typische humoristische schrijfstijl van Jill Mansell vind ik hier dus wel geslaagd. En net zoals bij al haar andere boeken bleef ik ook hier steeds doorlezen zonder ophouden.
 
Een uitstekende afwisseling van drama, humor en romantiek.
 

Je bent geweldig

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven.
   
  Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen.
   
  Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.
   
  Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen