• onze waardering

Recensie: Een nieuwe zomer RECENSIE

Maak kennis met Sean: een succesvolle, drukbezette arts uit Boston. Als hij even niet aan het werk is, versiert hij vrouwen bij de vleet. Maar altijd voor één nacht, want vastigheid is niets voor hem. Als zijn grootvader met hartklachten in het ziekenhuis beland, moet Sean onverwacht terug naar het familieresort waar hij is opgegroeid. Hoewel het leuk is om zijn broers, moeder en oma weer te zien, ziet zijn grootvader Sean juist liever gaan dan komen. Een nooit uitgesproken ruzie zorgt voor familiespanningen, terwijl zijn grootvader nu juist moet rusten en ontspannen. Het stelt de familie gerust dat er een arts in de buurt is, maar grootvader Walter verzoekt Sean dringend om te vertrekken. Sean haalt hem over door te blijven om het terras van het nieuwe restaurant af te maken en hem ervan te verzekeren dat hij niet speciaal voor zijn grootvader blijft. Door zijn werk voor het restaurant krijgt hij ook te maken met Elise, die daar de scepter zwaait en met wie hij vorig jaar een keer de nacht heeft doorgebracht. Ook Elise wil beslist geen relatie en is meer van de korte avontuurtjes. En Sean heeft zijn kans al gehad. Elise wil niets meer van hem, uit angst dat er dan meer uit voort zou groeien dan een avondje plezier. Maar lukt het de twee, die als magneten naar elkaar worden toegetrokken, om afstand te bewaren? 
 
Zowel Sean als Elise dragen dingen met zich mee die ze niet van elkaar weten. Zo weet Sean niets over het verleden van Elise, waardoor ze is zoals ze is. En weet Elise op haar beurt niets over de familieruzie rondom het overlijden van de vader van Sean. Stapje voor stapje ontdek je deze verhalen als lezer steeds meer, en ontdekken ze ook over elkaar hoe de vork in de steel zit. Daarnaast is er nog een verhaallijntje over een van de broers van Sean, Tyler, en zijn liefdesleven, en natuurlijk wil je als lezer ook weten hoe het met grootvader Walter afloopt. Dat alles maakt dat het boek de aandacht goed vasthoudt. Een minpunt aan dit boek zijn de vele herhalingen. De gedachten van Sean over Elise, over zijn familie en over zijn jeugd komen steeds terug en zijn eigenlijk telkens hetzelfde, in iets andere woorden beschreven. En dat geldt ook voor de gedachten van Elise over Sean. De herhalingen halen de vaart uit het verhaal, en dat is jammer. Toch is dit een fijn niets-aan-de-hand-boek om mee te relaxen op een warme zomerdag! 
 

Een nieuwe zomer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit wordt een zomer om nooit te vergeten, heeft chef-kok Élise Bonnet zichzelf beloofd. Haar langgekoesterde droom om een eetcafé te openen gaat eindelijk in vervulling. Die belofte krijgt een totaal andere betekenis wanneer de eigenaar van het familieresort een hartaanval krijgt en de feestelijke opening in het water dreigt te vallen. Net als de temperamentvolle Française uit pure frustratie een sauspan door de keuken wil gooien, verschijnt Sean O' Neil weer op het toneel. Eén zomer geleden deelden ze een nacht vol passie - die, wat haar betreft, best voor herhaling vatbaar is. Dat hij allergisch is voor alles wat ook maar op een relatie lijkt, komt haar goed uit. Ze is toch niet van plan haar hart open te stellen na wat ze in Parijs heeft meegemaakt. Maar de herinnering aan hun magische passie zet elk verstandig voornemen op losse schroeven. En roept zelfs een niet te beteugelen verlangen op naar iets waar geen van beiden meer in dacht te geloven...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Een nieuwe zomer, een nieuw begin

Zoek in artikelen