• onze waardering

Recensie: It-girl RECENSIE

De veertienjarige Anna Huntley is sociaal onhandig, een beetje nerdy en belandt altijd in de meest gênante situaties. Ze is sinds dit schooljaar nieuw in de tweede klas. Anna heeft welgeteld twee vrienden en is gek op haar maffe labrador genaamd Hond. Haar vader heeft sinds kort een nieuwe vriendin en als hij haar aan Anna voorstelt staat Anna’s hele leven op z’n kop. Anna’s vader blijkt namelijk niet zomaar een relatie te hebben: hij is verloofd. Met een wereldberoemde actrice welteverstaan. Plotseling staat Anna in het middelpunt van de belangstelling en ligt de paparazzi op de loer. Als dat maar goed gaat...
 
‘’Ik heb Josie Graham in brand gestoken.’’ Met deze eerste zin zet Katy Birchall meteen de toon voor de rest van het verhaal. Op hilarische wijze laat Birchall ons kennis maken met Anna’s unieke kijk op de wereld en haar leven dat op het punt staat totaal over hoop gegooid te worden. Katy Birchall weet Anna een unieke, eigen stem te geven, waardoor je echt het gevoel krijgt dat Anna tegen je praat. Anna weet altijd in de meest gênante en hilarische situaties verzeild te raken en It-girl heeft me daardoor meer dan eens hardop laten lachen. 
 
Toegegeven, It-girl heeft niet het meest originele plot en Anna maakt op het gebied van vertrouwen en vrienden fouten die tenenkrommend naïef zijn, maar dat mag de pret niet drukken. It-girl is vooral heerlijk als je zin hebt in een luchtig, makkelijk te lezen boek met super grappige gebeurtenissen en een happy ending. It-girl tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht en is daardoor een lekker luchtig zomerboek waar je zeker wat uurtjes leesplezier aan zult hebben. 
 

It-girl

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (3 stemmen)
  • Omschrijving:

    1. Mijn twee mooie, nieuwe (en enige) schoolvrienden houden door vooral niet mijn gebruikelijke sociaal onbeholpen gedrag te vertonen.
    2. Mijn hond high-five leveren. Dit is waarschijnlijk het meest ambitieuze levensdoel uit mijn lijst.
    3. Dit jaar niet het haar van onze school 'beauty queen' in de fik steken.
    4. Uitzoeken of 2 en 3 sociaal onbeholpen gedrag is of outcast gedrag.
    5. Naar Afrika gaan om rijst uit te delen.
    6. Mij in een kast verstoppen nu mijn vader zich verlooft heeft met de beroemdste actrice van deze aardbol, mijn leven zich in de schijnwerpers afspeelt en IEDEREEN binnenkort achter mijn sociaal onbeholpen gedrag komt.
    7. Is rijst trouwens niet een beetje uit? Ik kan misschien beter chocola uitdoelen. Ik hou van chocola. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe ik dit vanuit een kast kan doen...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Rotmoevie wint Gouden Lijst 2013!

  • Recensie: Het spel van licht en donker

  • Bek dicht en dooreten

Zoek in artikelen