• onze waardering

Recensie: Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap RECENSIE

Lockwood & co is een klein bureau dat op geesten jaagt. Gerund door eigenaar Anthony Lockwood. Zijn medewerkers bestaan uit George die houdt van onderzoek doen en Lucy Carly de nieuwkomer.  Alle drie zijn het nog kinderen want alleen kinderen kunnen paranormaal begaafd zijn en zodoende de geesten bestrijden.
 
Geesten en paranormale verschijningen zijn een groot probleem in de wereld. Als het donker word zorgt iedereen dat ze veilig zijn want anders zal je de nacht niet overleven.
 
Lockwood, George en Lucy moeten noodgedwongen de moeilijkste klus tot nu toe aannemen. Namelijk het landgoed Combe Cary Hall onderzoeken en geestvrij maken en dat met de beruchte Rode Kamer en de Schreeuwende Wenteltrap. Dit is tot nu toe niemand ooit gelukt en niemand heeft het er leven vanaf gebracht...
 
 
Het verhaal wordt verteld vanuit Lucy. Lucy is een meisje die een zeldzame gave heeft want ze kan namelijk niet alleen geesten zien maar ook horen. Dit maakt haar extra gevoelig voor geesten. De wereld waaruit verteld word is een fictieve wereld waar na het donker alle geesten tevoorschijn komen.  En dit is een groot probleem in de wereld. Vandaar de vele geesten bestrijding bureaus.
 
Lockwood & Co is deel één in een nieuwe serie en het boek is gericht op de leeftijd 13 tot 15 maar dit boek is ook hartstikke leuk voor een oudere doelgroep. Het boek is namelijk echt spannend! Het gaat over geesten en gruwelijke moorden en mysteries die opgelost moeten worden. Dus ik zou het bijna aanmerken als een Young Adult als de hoofdrolspelers niet zo jong waren geweest. Maar hiervan merk je eigenlijk weinig in het boek. Toen ik het boek las, had ik eerder het idee dat ik over drie volwassen aan het lezen was en op de één of andere manier zag ik Lockwood steeds voor me als benedict cumberbatch. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen en ben erg benieuwd naar boek twee! Het is erg spannend, goed geschreven en leuke karakters. Echt een aanrader voor fans van bovennatuurlijke verhalen! 

Lockwood & Co: De schreeuwende wenteltrap

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Overdag is er niets aan de hand. 's Nachts komen kwade geesten tevoorschijn...

  Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.

  De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en... om in leven te blijven.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Boek trailer:

   

   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

 • Labyrint - Inge Verbruggen

 • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

 • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Lockwood & Co: De fluisterende schedel

Zoek in artikelen