• onze waardering

Recensie: My new roots RECENSIE

Misschien ken je Sarah Britton wel van haar blog mynewroots.org, die door duizenden mensen wordt gevolgd. Nu heeft ze dus ook een boek! In My new roots staan zo'n honderd recepten met plantaardige en gezonde ingrediënten. In het begin vind je wat handige uitleg over essentiële technieken, zoals hoe je gedroogde peulvruchten kookt en hoe je ghee maakt. Het hoofdgedeelte is opgedeeld in vijf gedeeltes, die allemaal een jaargetijde vertegenwoordigen: lente, vroege zomer, nazomer, herfst en winter. Elk jaargetijde is weer ingedeeld in een aantal categorieën: ontbijt, kleine verleidingen, hoofdgerechten en zoete lekkernijen, met in elke categorie zo'n vijf recepten. Aan het einde staat nog een overzicht van de belangrijkste ingrediënten, inclusief een uitleg, en natuurlijk een receptenindex.
 
De reden waarom ik dit boek wilde hebben is ook meteen het grootste pluspunt: de foto's. Fotograferen, dat kan Sarah wel. Net als schrijven, trouwens, want ze legt alles goed uit en weet alle recepten echt aan te prijzen. Het zijn originele en kleurrijke gerechten die je echt naar het jaargetijde doen verlangen.
 
Nu vraag je je vast af waarom ik dan maar 3 hartjes geef. Nou, dat komt door het volgende probleem: de ingrediënten. Ik zou in principe alles uit het boek kunnen maken, omdat alles vegetarisch is (ook een pluspunt!). Toch zijn een heleboel recepten niet voor mij weggelegd, omdat je eerst stad en land af moet reizen voor de ingrediënten. Dat alles plantaardig is, betekent dat je niet alles bij de supermarkt kunt kopen, maar toch echt langs allerlei natuurwinkels en toko's zult moeten. Miso, bruinerijstazijn, natriumbicarbonaat, zilvervliesrijstmeel, lucumapoeder... Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt het nodig. Nu ben ik een groot voorstander van gezond eten, echt. Maar ik ben ook een studente die niet al teveel geld uit wil geven. Soms moest ik zelfs even ongelovig lachen. Toen ik "maak een glazuur van een paar ingrediënten die je misschien al in huis hebt - miso, azijn, ahornsiroop en tahin" las, bijvoorbeeld. Onnodig om te zeggen dat ik die dingen dus niet in huis heb. Bij de gemasseerde boerenkool moest ik ook even twee keer knipperen.
 
Bij het gerecht dat ik probeerde – gegrilde courgette en lente-ui met spinazie en hazelnoten –gebruikte ik dan ook heel eigenwijs olijfolie in plaats van kokosolie en honing in plaats van agavesiroop, maar het was heerlijk! Hoewel ik ook niets anders had verwacht met die foto en ingrediëntenlijst.
 
Dus ja, over het algemeen vind ik My new roots een aanrader. De foto's zijn prachtig en de meeste recepten klinken heel erg goed. Maar als je niet zoveel plantaardige dingen in huis hebt, bereid je dan voor op heel lange boodschappenlijstjes en zoektochten in natuurwinkels. Het is maar de vraag of je het dat waard vind, maar het boek zorgt er in ieder geval voor dat je het overweegt. Want of je nou wel of geen health freak bent, na het doorbladeren van dit boek ben je waarschijnlijk wel enthousiast!

My New Roots

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hét boek dat ons laat zien dat gezonder eten een kwestie van doen is. Prachtige fotografie! Elle eten, delicious.NL, Vogue NL, Happinez, Glamour NL, Cosmo NL en Culy.nl schreven alle al over My New Roots en Sarah Britton Veel mensen willen weten 'hoe ik eet' - vegetarisch, veganistisch, fruitarian, macrobiotisch, rauw... Ik heb geen labeltje: ik eet! Mijn filosofie is dit: ik hou niet van labels en hokjes. Ze dwingen een persoon om zichzelf te definiëren met stijve termen en zichzelf te straffen als ze iets eten dat niet binnen de gestelde definitie past. Ik pas niet in een hokje; ik ben flexibel en eet wat goed voor me is!' - Sarah Britton In My new roots geeft Sarah 100 vegetarische (en vaak vegan) recepten, die vrij zijn van bewerkte ingrediënten (waaronder geraffineerd meel en geraffineerde suikers) en die je helpen gezonde keuzes te maken. Ze geeft recepten voor het zelf maken van onbewerkte ingrediënten (amandelmelk) en het verminderen van onze suikerinname. Het boek is derhalve een perfecte combinatie van alle heersende - en blijvende! 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

 • Recensie: You - Seizoen 3

 • Centaur - Chris Polanen

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

 • De ultieme prinsessenfilms

Gerelateerde artikelen

 • Stiletto’s in de keuken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

 • Hartige cupcakes

Zoek in artikelen