• onze waardering

Recensie: Happy Body RECENSIE

Een tijdje geleden ging mijn relatie uit. Hoewel ik er in eerste instantie vooral erg verdrietig van was, was het ook een omslagpunt. Ik realiseerde me dat niet alleen mijn liefdesleven niet was wat ik wilde, ook met andere dingen in mijn leven was ik niet zo tevreden. Dat wilde ik veranderen: ik wilde weer gelukkig zijn met mezelf, gezond leven en me lekker in mijn vel voelen. Waar begin je als je goed voor je lichaam en geest wilt zorgen?

Het antwoord is Happy body, het handboek voor mind, body en soul van Amber Rose, Sadie Frost en Holly Davidson. Het boek bestaat uit drie delen die gericht zijn op voeding, lichaam en geest. Elk van de drie schrijfsters is gespecialiseerd in één van de onderdelen en neemt het betreffende deel van het boek voor haar rekening. Happy body staat vol heerlijke en gezonde recepten, yoga en andere ontspanningstips en oefeningen om sterker te worden. Daarnaast bevat het enorm veel informatie over eten en drinken, wat wel en niet goed voor je is en wat voor invloed voedsel op je lichaam kan hebben. Bovendien bevat het boek een weekschema dat de recepten combineert met work-outs voor als je een versterkende detoxweek wilt houden, en een schema dat recepten combineert met de ontspanningsoefeningen voor een fijne verwenweek.

Happy body is oprecht een prachtig boek. Nu hou ik sowieso enorm van kookboeken, maar dan vooral om doorheen te bladeren. Happy body is het eerste boek dat ervoor zorgt dat ik anders naar mijn eten kijk en dat me écht enthousiast maakt om recepten te gebruiken. Een van mijn favoriete recepten is ook nog eens enorm simpel: komkommer-munt-limoen-kiwiwater. Zo klaar, grote kan in de koelkast en heerlijk verfrissend (en reinigend!) tijdens de warme zomerdagen. Het zijn dat soort kleine verwenmomentjes die precies dat bereiken waar Happy body naar streeft: positief en gelukkig kunnen zijn.
 
Naast dat het boek er heel mooi uitziet, is ook nog eens ontzettend leerzaam. Doordat je meer leert over bijvoorbeeld calorieën, alcohol, suiker en zelfs water kun je nog bewustere keuzes maken wat betreft je voeding. Als je alleen al door Happy body heen bladert, word je enthousiast om beter voor jezelf te zorgen. Om even stil te staan en jezelf af te vragen: wat vind ik echt belangrijk? Hoe kan ik zorgen voor minder stress? Hoe kan ik met kleine aanpassingen al gezondere keuzes maken voor mijn lijf ? De combinatie van voeding, lichaam en geest maakt Happy body een perfect lifestyle-handboek dat je handvatten geeft om op verschillende wijzen rust, geluk en gezondheid te bereiken.
 
Zoals de auteurs het zelf zeggen: ‘Happy body is een boek dat ons eraan herinnert om vast te houden aan die vreugde, om blij te blijven. Daar moeten we soms allemaal even aan worden herinnerd.’ Happy body doet precies dat. Het is een waanzinnige inspiratiebron en een absolute musthave voor in je boekenkast!

Happy body

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Happy Body, handboek voor mind, body & soul van Amber Rose, Sadie Frost en Holly Davidson helpt je om je gezond en gelukkig te voelen. Dit holistische handboek geeft je informatie voor een happy, healthy lifestyle. Happy Body bevat 90 recepten, uitleg over yoga, meditatie en ontspanning én tips voor sporten en beweging.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Veel grote Disney films komen waarschijnlijk tegen betaling op Disney+

 • Pixar onthult eerste 'Soul' trailer

 • Recensie: Soul 

 • Favoriete films en series redactie 2020

 • Film top 6: januari 2021

Zoek in artikelen