• onze waardering

Recensie: Het geheim van mijn man RECENSIE

Cecilia is een toegewijde moeder, liefdevolle echtgenote en Tupperware-zakenvrouw. Wanneer ze zoekt naar een stukje van de Berlijnse muur dat ze ooit heeft meegenomen tijdens een vakantietrip, vindt ze een brief van haar man. Hij is voor haar, om te openen na zijn dood. Wanneer Cecilia de brief besluit te lezen, is niets meer hetzelfde.
 
De dochter van Rachel is jaren geleden omgekomen door een misdrijf. De dader is nooit gepakt, maar Rachel verdenkt al jaren Connor Whitby van de tragische dood van haar dochter. De laatste jaren heeft ze zich gestort op de verzorging van haar kleinzoon Jacob en wanneer ze hoort dat haar zoon en schoondochter willen verhuizen naar New York, stort haar wereld in.
 
Tess is gelukkig getrouwd en moeder van een zoontje. Samen met haar man Will en nichtje Felicity heeft ze een goedlopend bedrijf. Wanneer Will en Felicity opbiechten verliefd te zijn, stort ook Tess’ wereld in. Halsoverkop vertrekt ze naar haar moeder in Sydney. Daar komt ze haar ex tegen, waardoor ze Will en haar huwelijk compleet vergeet.
 
Drie vrouwen, drie verhalen, die samenkomen op één school in Sydney. Het is zomaar een week uit hun levens, maar daarna zal niets meer hetzelfde zijn…
 
Liane Moriarty schreef met Het geheim van mijn man een in het buitenland veelgeprezen bestseller. Uitmuntend zijn vooral de eigentijdse dialogen, die ervoor zorgen dat je je direct kunt identificeren met de drie vrouwen. De dames hebben allemaal zo hun eigen problemen, zijn gevoelig en eerlijk, haast alledaags, en komen daardoor verrassend echt over. De herkenning is fijn en maakt dat dit boek makkelijk wegleest. Het geheim waar je als lezer toch wel naartoe leeft is niet zo heel erg spannend en mysterieus, wat voor een lichte teleurstelling zorgt. Wellicht heeft Moriarty de nadruk willen leggen op de gevoelens en emoties nadat de waarheid aan het licht komt – en dat is haar zeker gelukt. Op ontroerende wijze illustreert ze hoe ieders leven kan afhangen van een misverstand of een te haastig genomen besluit. Want hoe goed ken je jezelf, je partner en de mensen om je heen eigenlijk echt? Het geheim van mijn man bewijst dat de waarheid niet zaligmakend is en dat er in het leven van anderen geheimen zijn die we nooit te weten zullen komen.

Het geheim van mijn man

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood.

  Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

  Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent hoe goed je jezelf uiteindelijk kent.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Grote kleine leugens

 • Recensie: Bijna echt gebeurd

 • Winnen: 5 x Het geheim van mijn man {afgelopen}

 • Het boek 'Negen Volmaakte Vreemden' van Liane Moriarty wordt verfilmd

 • Drie wensen

Zoek in artikelen