• onze waardering

Recensie: Doorgeslagen RECENSIE

‘Voor de fans van Rizzoli & Isles’ staat er op de voorkant van het boek ‘Doorgeslagen’. Nu ben ik geen uitgesproken fan van Rizzoli & Isles, maar wel van Tess Gerritsen. Dus als je zoiets op de cover van je boek zet, ben ik getriggerd. Doorgeslagen is een deel uit de serie ‘Scott & Bailey’ van Cath Staincliffe.
In het boek volgen we twee vrouwelijke rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey. Janet is de oudere, verstandige vrouw die het maar irritant vindt dat ze door haar baas wordt opgezadeld met de jonge en impulsieve Rachel. Op haar beurt vindt Rachel dat Janet niet ambitieus genoeg is.  De samenwerking gaat dus niet van een leien dakje.


Dertien-in-een-dozijn
Na een paar hoofdstukken lezen, moest ik echt even zuchten. Want het is weer een dertien-in-een-dozijn verhaal. En dat is niet bevorderlijk voor mijn leeslust. Ik besluit echter het boek gewoon nog eens een kans te geven. Geen verkeerde beslissing. Want als je niet teveel verwachtingen hebt, is een dertien-in-een-dozijn boek ook best leuk. In elk geval vermakelijk.


Spannend verhaal
Na de moeizame eerste hoofdstukken krijgt het verhaal zeker meer vaart en daar wordt het absoluut leuker van. Je gaat van de hoofdpersonen genieten. Van hun avonturen ook.
Je moet geen hoge verwachtingen hebben als je dit boek in je winkelmandje legt. Maar als je zin hebt in een spannend verhaal waar je niet teveel bij na hoeft te denken, is dit een uitstekende keuze.

Doorgeslagen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer een tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedige flat, is haar moeder kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze dit kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden in een milieu van drugs en vage types en nu tragisch aan haar einde gekomen. Voor rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken en het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester, en misschien vinden ze die dichter bij huis dan ze kunnen vermoeden...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: verwen je moeder met een fantastisch moederdagboekenpakket! {afgelopen}

Zoek in artikelen