• onze waardering

Recensie: Eilandliefde RECENSIE

Dabney Beech woont al haar hele leven op Nantuckett, een eiland aan de Amerikaanse kust. Toen haar moeder haar als klein meisje en haar vader van de een op de andere dag verliet, zwoor Dabney nooit meer van het eiland te vertrekken. Zo kwam het dat ze zevenentwintig jaar geleden de liefde van haar leven, journalist Clendenin Hughes, zag vertrekken naar Azië en kort daarna ontdekte dat ze zwanger was van hun dochter, Agnes. Clendenin wilde dolgraag dat Dabney naar hem toe kwam met hun kind, maar Dabney vroeg hem nooit meer contact op te nemen.
Zevenentwintig jaar later werkt Dabney als directrice van de Kamer van Koophandel en Toerisme op het eiland, is getrouwd met Box, een succesvolle econoom en professor die door de weeks op het vaste land verblijft en heeft een volwassen dochter.  Ze kent iedereen op het eiland en iedereen kent Dabney. Bovendien heeft ze een speciale gave waarmee ze door roze of groene mist kan zien of twee mensen bestemd zijn om bij elkaar te komen. Dabney heeft dan ook al heel veel gelukkige koppels op haar naam staan. Maar of ze zelf nu zo gelukkig is?
Toen Clendenin van het eiland vertrok heeft hij Dabney's hart meegenomen. Als Clen dan ineens op het eiland verschijnt, staat de wereld van Dabney ook op haar kop. Ze wordt verscheurd tussen Clen, de liefde van haar leven en Box, de man in haar leven. Ook Agnes keert deze zomer terug naar Nantuckett met haar verloofde CJ. De groene mist om hen heen is niet te negeren door Dabney. Maar in hoeverre mag je je met andermans liefdesleven bemoeien? Welke keuzes zal ze maken en welke geheimen kan ze bewaren?

Eilandliefde is een romantisch verhaal op een idyllische eiland waar de zomer hoogtij viert. Ondanks de flinke omvang lees ik het boek met een flinke vaart uit. De schrijfstijl is prettig en vlot. Hoewel Dabney met al haar bijkomende neuroses niet makkelijk is om mee te identificeren, voel je de kracht van de liefde die ze voor Clen voelt en de wanhoop van haar keuzes. Het verhaal wordt beschreven vanuit verschillende oogpunten; Dabney, Clen, Box, Agnes maar ook komen de gekoppelde stellen aan het woord waarbij zij vertellen hoe Dabney hen heeft gekoppeld en een stukje levensgeschiedenis van Dabney mee vertellen. Een tragisch, romantisch zomers verhaal wat ideaal is om lekker in de zon of in bed te lezen.

Eilandliefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dabney Beech heeft altijd een gave gehad om potentiële geliefden bij elkaar te brengen. Sommigen noemen het een bijzonder talent, anderen - zoals haar echtgenoot John en haar dochter Agnes - noemen het bemoeizucht. Maar over het resultaat valt niet te twisten: met tweeënveertig gelukkig getrouwde echtparen en geen enkele scheiding op haar cv, is het duidelijk dat Dabney op liefdesgebied altijd gelijk heeft. Behalve dan in het geval van haarzelf en de jongen met de groene ogen die haar hart met zich meenam toen hij hun eiland Nantuckett verliet om carrière te maken als journalist. Nu, na zevenentwintig jaar afwezigheid, is hij terug, en Dabney heeft zich nog nooit zo verward gevoeld. Ze moet de keuzes die ze heeft gemaakt onder ogen zien en een paar pijnlijke geheimen aan haar gezin opbiechten...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Een prachtige dag

 • Recensie: Eilandliefde

 • Recensie: Zomerzusjes

Zoek in artikelen