• onze waardering

Recensie: Yoga Girl RECENSIE

Rachel Brathen is een echte yogi. Misschien ken je haar al van haar populaire Instagram-account, waar ze meer dan een miljoen volgers heeft. Ze is een echte fitgirl die door middel van yoga het geluk in haar leven heeft gevonden. In het boek Yoga Girl vertelt ze hoe haar zware jeugd was en hoe de weg was naar de plaats waar ze nu is gekomen. Dit verhaal wordt afgewisseld door gezonde recepten, yoga-poses, veel vrolijke afbeeldingen en ''liefdevolle beschouwingen''.

Ik kende Rachel Brathen van tevoren nog niet, nu volg ik haar ook via Instagram. Ik kan dus wel zeggen dat ze me geïnspireerd heeft. Ik heb weleens yoga beoefend op de sportschool, maar daar lag de focus meer op het fysieke aspect dan op het mentale aspect. Sinds ik een nieuw baantje heb, merk ik dat ik last krijg van mijn rug. Dit leek me dus een goede timing om het boek Yoga Girl te lezen.

Rachel begint te vertellen over haar jeugd. Het is moeilijk om je voor te stellen dat ze vroeger zo'n zware jeugd heeft gehad en met zichzelf in de knoop zat, en dat ze nu zo gelukkig is, mede dankzij het beoefenen van yoga. Door het verhaal heen kom je dus recepten tegen, veel plaatjes en de liefdevolle beschouwingen. Dit zijn teksten zoals: ''Doe niemand kwaad, maar laat niemand op je kop zitten.'' en ''Wie moet je vergeven? Denk eraan dat jij de enige bent die lijdt door je aan het verleden vast te klampen. Schenk iedereen vergiffenis voor alles om je eigen bestwil.'' Het boek gaat dus best de diepte in, maar niet op een zweverige manier. Verder is het inspirerend om te lezen over Rachel's denkwijze. Zij gelooft dat je moet houden van je lichaam, voordat je het kan veranderen. Dat betekent dus niet dat je eerst je lichaam verandert en dan gelukkig wordt, want zo werkt het niet. Rachel gelooft dat als je van je lichaam houdt, dat je er ook beter voor wil zorgen. Dan wordt het ook makkelijker om meer te sporten en gezonder te eten. Een goede manier om dit te bereiken is yoga: een van de basisprincipes van yoga is dat welzijn vanbinnen moet beginnen. 

Het is gewoon een heel fijn boek. Als je door dit boek bladert, word je al vrolijk van de mooie afbeeldingen. Het is geen boek dat alleen maar over yoga gaat, het gaat juist om alles daar omheen en wat er allemaal bij komt kijken. Het is een soort hulpgids om je te inspireren om balans te vinden en geluk te vinden door naar je hart te luisteren. Zoals ik al zei vind ik het niet te zweverig, Rachel zet je echt aan het denken. Ze heeft natuurlijk ergens ook wel gelijk, het is alleen lastig om je gedachten zo om te zetten. Ik citeer: ''Wil je vijf kilo afvallen omdat je weet dat het goed voor je hart is en je je veel beter zult voelen? Of wil je vijf kilo afvallen omdat je dan in je skinny jeans past en er beter uitziet in bikini? Dat betwijfel ik. Aan de andere kant vindt je lichaam het waarschijnlijk wel belangrijk dat je je vrij kunt bewegen, sterk bent en je gezond voelt.'' 

Favoriete quote: ''Balans is de sleutel voor alles wat je doet. Dans de hele nacht en beoefen de volgende dag yoga. Drink wijn, maar ook groentesap. Eet chocolade als je daar trek in hebt en boerenkoolsalade als je lichaam dat nodig heeft. Draag hoge hakken op zaterdag en loop zondag op blote voeten. Ga winkelen in het winkelcentrum en mediteer daarna in je slaapkamer. Leef uitbundig en sober. Beweeg en sta stil. Omhels alle kanten van je persoonlijkheid en leef je authentieke waarheid. Wees dapper en doortastend en spontaan en luidruchtig, en laat dat een aanvulling zijn op je vermogen om stilte en geduld, ingetogenheid en vrede te vinden. Streef naar balans. Stel je eigen regels op en laat anderen je niet vertellen dat je volgens hun regels moet leven.''

Yoga girl

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Rachel Brathen, beter bekend als Yoga Girl, is in korte tijd uitgegroeid tot een internationale yogalebrity. Meer dan een miljoen mensen volgen haar trouw op Instagram, om een glimp op te vangen van haar inspirerende, hippe en gezonde leven op het Caribische eiland Aruba.

  Yoga Girl beschrijft haar reis van een chaotische en zelfdestructieve jeugd naar een nieuw leven waarin yoga en meditatie een hoofdrol spelen. In het boek vertelt Rachel hoe ze yoga ontdekte als de weg naar een vrijer, gezonder leven. Het is een inspirerend en kleurrijk boek dat Rachels bijzondere levensverhaal, haar yogaoefeningen en heerlijke recepten samenbrengt, gefotografeerd in een paradijselijke omgeving.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • Over liefhebben en loslaten - Rachel Brathen

Zoek in artikelen