• onze waardering

Recensie: Oog om oog RECENSIE

Als Jaap-Jan achttien is, verhuist hij voor zijn studie psychologie naar een andere stad. Op de basisschool is hij heel erg gepest en daardoor is hij onzeker. Hij was altijd de pineut, maar had geen idee waarom. Elke dag leed hij onder de sadistische spelletjes van zijn pestkop Ivar. Het verbaasd hem dan ook dat hij op de eerste schooldag van zijn studie gelijk drie vrienden maakt: Scrabble, Mi-Lan en de knappe Liza. Liza lijkt als twee druppels water op zijn jeugdliefde Vero. Zijn studie bevalt hem goed en hij is erg geliefd. Hij krijgt een kamer aangeboden in het studentenhuis van Scrabble, Mi-Lan en Vero en krijgt een baan aangeboden in de bekendste club van de stad. Toch dwalen de pesterijen nog elke dag door zijn hoofd. Daarnaast loopt hij met een grootgeheim rond. Als hij de pestkop Ivar tegen het lijf loopt, wilt hij wraak. Maar of dat nou zo’n goed idee is?
 
Ik vond Oog om oog een mega spannend boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen. De personages zijn leuk bedacht. Vooral Scrabble vond ik een leuk en origineel personage. In het boek kon ik mezelf goed in leven, dat vind ik altijd belangrijk. Ik voelde heel erg mee bij de stukjes waar Jaap-Jan terug blikt op zijn verleden. Ik kon de pestkop Ivar helemaal voor me zien. Hoe hij daar zou staan met de psychopathische blik in zijn ogen. Het verhaal was een beetje langdradig, maar op de één of andere manier vond ik dit niet storend. Ik kreeg nou juist steeds meer zin om verder te lezen. Nog meer pluspuntjes vond ik de korte hoofdstukjes, dat moeilijke woorden werden uitgelegd en de verhaallijn. Het was heel erg duidelijk verdeeld. Als er werd teruggeblikt op het verleden stonden de zinnen schuingedrukt. 
 
Een klein nadeel vond ik dat het boek een open einde heeft. Persoonlijk houd ik daar niet van. Daarnaast was ik ook verward, omdat ik eerst dacht dat Liza iets had met iemand van haar werk en later bleek dit niet zo te zijn.
 
Ik raad Oog om oog zeker aan voor alle liefhebbers van Young Adult boeken.

Oog om oog

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst.
  Bang voor wat zou kunnen gebeuren.

  Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt
  hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin.
  Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar.
  Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

  Van de auteur van Pokerface

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen