• onze waardering

Recensie: Percy Jackson en de andere helden RECENSIE

Percy Jackson en de andere helden bundelt drie korte verhalen: De zoon van Sobek, De scepter van Serapis en De kroon van Ptolemaeus. In De zoon van Sobek ontmoeten Percy Jackson en Carter Kane elkaar tijdens de jacht op een gigantische krokodil. De twee kunnen het niet meteen goed vinden, maar zullen toch moeten samenwerken. De scepter van Serapis speelt zich een paar weken later af wanneer Annabeth Chase en Sadie Kane elkaar tegenkomen tijdens een gevecht tegen een gevaarlijke vijand die Sadie blijkt te kennen. Deze twee verhalen komen tot een conclusie in De kroon van Ptolemaeus, als de Egyptische tovenaar Setne Egyptische en Griekse magie wil combineren om een God te worden. De vier helden moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden.

Ik ben een enorme fan van de boeken van Rick Riordan. Mijn verwachting voor deze korte verhalen was dan ook hooggespannen. Percy Jackson en de andere helden bestaat uit drie novelles die samen één verhaal vormen. Het is wel handig als je de Percy Jackson en de Olympiërs, De Helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane series al hebt gelezen omdat er hier en daar naar de boeken terug wordt verwezen. Maar zelf heb ik bijvoorbeeld de serie over de familie Kane nog niet gelezen en ook dan is het prima te volgen.

Ik zat er dan ook al snel helemaal in. Al vanaf de eerste bladzijde word je verwelkomd door Riordans kenmerkende en humoristische schrijfstijl. Het duurde dan ook niet lang doordat ik weer als vanouds zat te grinniken om de droge opmerkingen en hilarische situaties. Ondanks dat de verhalen ieder slechts zo’n vijftig pagina’s lang zijn, had ik het gevoel een compleet boek te lezen. Ik vond het heerlijk om weer even een kijkje in het leven van mijn favoriete halfgoden te nemen. Percy Jackson en de andere helden zit vol met actie, mythische monsters, hilarische situaties en onze favoriete helden. Riordan weet de Griekse en Egyptische magie bovendien heel slim met elkaar te vermengen. Deze novelle is dan ook zeker een must voor de fans van Rick Riordan!

Percy Jackson en de andere helden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De bekende helden uit Percy Jackson en de Olympiers, De helden van Olympus en De avonturen van de familie Kane bundelen hun krachten om samen te strijden tegen het kwaad.
  In De zoon van Sobek onderzoekt Carter Kane geruchten over een monster dat gezien is op Long Island. Daar ontmoet hij de mysterieuze jongen Percy Jackson en hun ontmoeting is niet bepaald vriendelijk. De tovenaar en de halfgod moeten het samen opnemen tegen een gigantisch monster.
  Een maand later ontmoet Annabeth Chase in De scepter van Serapsis de zus van Carter, Sadie. De dochter van Athena en de jonge magiër uit Brooklyn nemen het op tegen een vijand uit de oude wereld, Serapis. Nog verontrustender dan deze op macht beluste god zelf, is de openbaring dat hij wordt bestuurd door iemand die Sadie maar al te goed kent…
  In De kroon van Ptolomy dreigen er nieuwe problemen. Een oude Egyptische magier genaamd Setne, is uit de dood opgestaan en experimenteert met Egyptische en Griekse magie in een poging om zelf een god te worden. Zijn krachten zijn zo groot, dat de vier helden samen zullen moeten werken om hem te verslaan.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De beste volwassen tekenfilms

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Recensie: Venom: Let there be Carnage

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen