• onze waardering

Recensie: Rudolph's Christmas RECENSIE

Het nieuwe boek van Rudolph van Veen is weer een feestje. Het is het perfecte boek voor de feestdagen. De vormgeving van het boek is prachtig: de gerechten zien er perfect uit en er zijn ook verschillende foto's te zien van Rudolph en zijn familie. Het boek bevat veel verschillende gerechten: van filo-feta roulade tot gluhwein en van een Zwitsers ijschalet tot nougatinetaart. Het is geschikt voor mensen die echt uit willen pakken tijdens de feestdagen. Voor de meeste recepten heb je namelijk een waslijst aan ingrediënten nodig. 

Ik maakte zelf Butterscotch perzik ijscoupes en ragoutbroodjes, relatief makkelijke gerechten. De uitleg die bij de gerechten staat, is op een fijne manier uitgelegd. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en als hobbybakker kun je goed uit de voeten komen. Toch moet je zelf ook wel enige kennis hebben van het vak.

Het maken van de Butterscotch perzik ijscoupe ging redelijk soepel. De walnoten moesten geroosterd worden en daarna was de saus aan de beurt. Ik had geen idee wanneer de saus precies lang genoeg gekookt had en ik vond het ook niet echt lekker ruiken, totdat ik het gevoel had dat de saus goed was en ik hem geproefd had. Hij smaakte verrukkelijk! De coupe werd geserveerd in een glas waar je naar smaak plakjes perzik en vanille-ijs kon toevoegen. Ik vond de saus erg geslaagd en ik weet zeker dat écht goede bakkers hier een feestje van kunnen maken met een nog krachtigere smaak en bijpassende garnering.

De ragoutbroodjes waren ook een succes. Het maken hiervan is dan ook helemaal niet moeilijk: je hebt alleen bladerdeeg, kroketten en een ei nodig. Je smeert het bladerdeeg in met het opgeklopte ei, je vouwt de kroket in het bladerdeeg en ze kunnen de oven in. Omdat ik dit gerecht voor mezelf maakte, gebruikte ik twee kleine stukken bladerdeeg en een kroket die ik daarover verdeelde. Het is dus idioot snel gemaakt, maar wel erg lekker! 

Rudolph's Christmas

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Van Rudolph van Veen mag het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij al zijn kerstrecepten heeft verzameld in hét ultieme kerst-inspiratieboek voor zowel kook- als bakliefhebbers: Rudolph's Christmas!

    In Rudolph's Christmas vind je recepten voor alle momenten en situaties rondom Kerstmis. Denk aan de kerstversiering op school (leuke, kleine gerechtjes), kerstcadeaus om op te eten (eetbare cadeautjes), I'm dreaming of a light Christmas (slanke recepten), een groen(t)e kerst (vegetarische gerechten), lazy Christmas (minimale inspanning en/of kliekjes) of gourmet-pret (het nieuwe gourmetten). Natuurlijk worden alle klassiekers niet vergeten, geeft Rudolph suggesties voor menu's en helpt hij bij het time-management in de keuken.

    Kortom: dankzij Rudolph wordt het een kerst om nooit te vergeten!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen