• onze waardering

Recensie: Het Parijs dieet RECENSIE

Afvallen met een saai en streng dieet, het lijkt de enige oplossingen om je overtollige kilo’s kwijt te raken. Toch bewijst Het Parijs Dieet dat het ook anders kan. Aan de hand van 325 eenvoudig te bereiden recepten, handige tips en praktische checklists laat Dr. Jean-Michel Cohen je kennismaken met de Parijse levensstijl. Het boek bestaat uit drie fasen, waarin je in de eerste fase al tot 1 pond per dag kunt afvallen.

Slanke, goedgeklede, vrouwen met een roomboter croissant in hun ene hand en een kop koffie in hun andere hand. Iedereen die weleens in Parijs is geweest herkent hierin het beeld van een echte Parisienne. Wat is geheim van deze vrouwen? Volgens Dr. Jean-Michel Cohen, een van de meest vooraanstaande voedingsdeskundigen van Frankrijk, is de oplossing simpel: Eet als de Fransen en blijf slank!

Het Parijs Dieet bestaat uit drie optionele fasen. De Caféfase, een kort caloriearm kickstart dieet van maximaal tien dagen. De Bistrofase, met een duur van twee tot drie weken. En de Gourmetfase, deze fase duurt zolang als jij wilt.  Alle drie de fasen hebben elk een volledig uitgeschreven dagmenu. Van crêpes als ontbijt tot kalfskoteletjes uit de oven als diner. De maaltijden zijn gemakkelijk te bereiden, en het grootste deel van de ingrediënten zijn bij elke grote supermarkt te koop.

Naast de menu’s staat het boek ook vol met tips, Franse levenslessen en kookmethodes. Het Parijs Dieet is gemakkelijk vol te houden, zeker omdat je er je eigen draai aan kunt geven. Probeer je tijdens het dieet niet te veel vast te houden aan het aantal kilo’s die je volgens Dr. Jean-Michel Cohen in een wel heel korte periode kwijt zult raken. Hiervoor zal je naast het volgen van de menu’s ook nog flink aan de slag moeten in de sportschool.

Voor iedereen die net als een Parisienne slank door het leven wilt gaan en toch wilt genieten van een lekkere maaltijd, hier alvast een kleine tip van Dr. Jean-Michel Cohen: ‘Op bepaalde momenten moet je bewust genieten van wat je eet, zonder bepaalde voedingsgroepen uit te sluiten. Zo is er ook ruimte om je af en toe te laten gaan, met bijvoorbeeld pasta, wijn of chocola!’

Het Parijs dieet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het Parijs dieet. Eet als de Fransen en blijf slank!

  Afvallen en slank blijven, het lijkt soms een onmogelijke opgave. Bovendien wil je geen onhaalbaar, saai of streng dieet. 'Het Parijs dieet' bewijst dat het ook anders kan. Aan de hand van 325 eenvoudig te bereiden recepten, handige tips en praktische checklists laat vooraanstaand voedingsdeskundige Jean-Michel Cohen je kennis maken met de Parijse levensstijl. Hij legt uit waarom je worstelt met je gewicht en gaat daarbij in op fysieke, psychologische en culturele factoren die van invloed kunnen zijn op je eetgewoonten. Het geheim?

  Op bepaalde tijden bewust genieten van dat wat je eet, zonder bepaalde voedingsgroepen uit te sluiten. Zo is er ook ruimte je af en toe te laten gaan met bijvoorbeeld chocolade, pasta of wijn.

  Jean Michel Cohen is één van de meest vooraanstaande voedingsdeskundigen van Frankrijk. Hij heeft een zeer succesvolle praktijk waarin hij mensen met eetproblemen behandelt en via zijn website coacht hij inmiddels ruim 500.000 vaste cursisten, die blijvend van hun overgewicht af willen.

  Hij is een veelgevraagde gast op televisie en schreef een lange reeks boeken over voeding en afvallen, waarvan wereldwijd ruim 1,25 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen