• onze waardering

Recensie: Alles of niets RECENSIE

Je leest dit boek vanuit de ogen van Roos en Nikki. Nikki leert een aantrekkelijke jongen kennen in de trein en betrapt zichzelf erop dat ze er naar uitkijkt om hem te zien. Wat ze dan nog niet weet is dat deze jongen Thijs een vriendin heeft. De vriendin van Thijs blijkt vreemdgegaan te zijn en daar heeft Thijs het niet makkelijk mee. Aan de andere kant leer je Roos kennen, die dus een affaire heeft gehad met een collega en er alles aan doet om het vertrouwen van Thijs terug te winnen. Dit blijkt echter geen makkelijke opgave. Als het noodlot toeslaat, krijgt ze pas door wat echt belangrijk is in het leven. Maar geldt dat ook voor Nikki?
 
Wat een heerlijk boek! Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingezogen. Gillian King heeft weer een topprestatie geleverd met het schrijven van Alles of niets!. Ik vond de hoofdpersonages Roos en Nikki levensecht en leefde dan ook telkens met ze mee. In het begin was ik fan van Nikki en kon ik me het beste in haar verplaatsen, maar uiteindelijk heeft Roos mijn sympathie gewonnen en was ik blij met hoe het verhaal eindigde.
 
Het verhaal beschrijft mooi hoe een jeugdliefde zich kan ontwikkelen en de twijfels die daarbij komen kijken. Het is natuurlijk een hele prestatie om zo lang bij elkaar te zijn en om alle prikkels van buitenaf te negeren. Gillian King brengt hier een mooie situatie in kaart die ze goed heeft beschreven. Ik vond de aanloop naar het einde echter iets te abrupt: ik zat voor mijn gevoel nog lekker in het verhaal en toen begon het afronden al. Ik had wel wat meer achtergrondinformatie over Nikki willen weten: waarom is zij zoals ze is?
 
Ik heb erg genoten van dit boek en ik vloog zo door de bladzijden heen. Het boek pakt je vanaf het begin en is daarna moeilijk weg te leggen. Je vraagt je continu af of Thijs voor Roos of Nikki zal kiezen. Alles of niets! is echt een aanrader als je van boeken houdt die makkelijk weglezen en waarbij je je verstand even op nul kan zetten. 

Alles of niets!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nikki's jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.

  Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.

  Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

Zoek in artikelen