• onze waardering

Recensie: Kookschool Patisserie RECENSIE

Over het boek:
 
In de successerie Kookschool is er nu een patisserie boek. Kookschool Patisserie is een bakboek met 100 pure recepten. Van nougatine tot limoen tartelettes. In het bijna driehonderd bladzijden tellende bakboek van Mélanie Dupuis & Anne Cazor staan alle tips en technieken die je nodig hebt om heerlijke taarten, gebakjes, desserts en meer te maken. Alle recepten staan stap voor stap uitgelegd met behulp van mooie foto’s en duidelijke illustraties.
 
Recensie:
 
Heel Holland Bakt liefhebbers opgelet! Wil jij net als alle thuisbakkers uit het populaire televisieprogramma de mooiste taarten maken? Dan is Kookschool Patisserie echt iets voor jou. Mélanie Dupuis & Anne Cazor hebben in dit prachtige bakboek 100 recepten samengesteld voor de lekkerste taartjes, desserts en koekjes. Zowel ervaren bakkers als beginnelingen kunnen met dit boek aan de slag. Alle recepten worden op een eenvoudige wijze uitgelegd, met extra foto’s en illustraties als hulpmiddel. Op de laatste pagina’s van het dikke bakboek vind je een duidelijk en overzichtelijk recepten- en ingrediëntenregister. Het grootste deel van de ingrediënten is overigens gewoon bij elke supermarkt verkrijgbaar. Voor slechts enkele ingrediënten, zoals de verse gist, zal je naar een gespecialiseerde bakwinkel moeten uitwijken.
 
Recepten
 
Natuurlijk wilde ik even testen of de recepten echt zo makkelijk te maken zijn. Ik heb nog maar weinig ervaring met het bakken van ‘patisserie waardige taarten’, maar het resultaat van mijn baksels mocht er zeker zijn. De aardbeientaart met zoet boterdeeg, romige frangipane, verse aardbeien en aardbeienjam smaakte heerlijk! De foto’s en illustraties maken het volgen van het recept een stuk makkelijker. De taartbodem moest 30 minuten afgebakken worden op 160 graden, helaas heb ik deze stand niet op mijn oven. Daarom heb ik de taart eerst 20 minuten op 150 graden afgebakken en vervolgens nog ongeveer tien minuten op 175 graden.
 
 
 
Naast de aardbeientaart heb ik ook nog deze chocolate chip cookies met walnoten gemaakt. De koekjes zijn gemakkelijk te maken en een groot deel van de ingrediënten heb je altijd wel in huis. De koekjes moeten wel iets langer afgebakken worden dan staat aangegeven. Heb je extra deeg over? Wikkel je deeg dag in plastic folie en bewaar het maximaal drie maanden in de diepvries.
Echte patisserie lijkt moeilijk, maar met Kookschool Patisserie durf je elk recept aan. Zelfs deze gekarameliseerde soesjestoren met bloemen van marsepein. Succes!
 
 

Kookschool - Patisserie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kookschool Patisserie van Mélanie Dupuis en Anne Cazor is een prachtig bakboek. Met stap voor stap fotografie en duidelijke illustraties in een groot formaat kookboek. Echte patisserie lijkt moeilijk, maar met Kookschool Patisserie kun je de uitdaging aan!

  Met recepten voor millefeuille, moeulleux au chocolat, soesjes, croissants en meringue. Met basisrecepten voor verschillende soorten deeg, crème en glazuur. En natuurlijk voor de meest indrukwekkende baksels.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Chicklit top-5: juni

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen