• onze waardering

Recensie: 100% gezond RECENSIE

Al toen ik klein was, gebruikte mijn moeder regelmatig haar kookboek om iets lekkers uit te bereiden. Dit was een kookboek wat veel vrouwen, moeders en oma's in die tijd in hun bezit hadden, namelijk het kookboek van 'de' Libelle. Ondertussen bestaat Libelle nog steeds en heeft zij nu een kookboek
uitgebracht met de naam 100% gezond, 67 smaakvolle recepten met voedingsadvies en tips. Libelle speelt daarmee in op de trends van de tegenwoordige tijd: gezond eten.
 
Het boek is een mooi formaat en is erg mooi vormgegeven. Het begint met tips en info waarin fabeltjes over allerlei voedingswaren uit de weg worden geruimd, fabeltjes als: Is melk een dikmaker? Mag ik aardappelen eten? Word ik dik van pasta en rijst? Kun je verslaafd raken aan suiker? Hoe kom ik aan eiwitten als ik vegetarisch of veganistisch wil eten? En nog vele andere vragen over superfoods, vetten, vegetarisch eten, diëten etc. Vervolgens volgen er allerlei uiteenlopende gerechten onderverdeeld in ontbijt, lunch en diner.
 
 
Wat vooral mijn aandacht trekt als ik door een kookboek blader is de vormgeving (staan er foto's in van lekker ogende recepten), worden er ingrediënten gebruikt waar ik gemakkelijk aan kan komen of die toevallig al in mijn kelder of koelkast liggen en hoe ingewikkeld en lang de bereidingswijze is. Ik vind het niet vervelend om te koken en houd wel van lekker eten, maar meestal heb ik eenvoudigweg niet de tijd om een uur lang te gaan staan zwoegen in de keuken. Ik heb er bij 100% gezond dan ook voor gekozen om een ontbijt en diner recept te maken. Mijn ontbijt bestond uit 'Havermout met appel en rozijnen' en duurt volgens het boek 15 minuten om te bereiden. Lui als ik soms ben, besloot ik om de melk op te warmen in de magnetron in plaats van in een pannetje. Resultaat: de havermout was best te eten, maar had zich nog niet helemaal goed volgezogen met de melk. Desondanks was het een lekker recept dat zeker genoeg was voor 2 personen en dat ik van plan ben om nog eens te maken, ik zal er dan ook zeker iets meer tijd voor uit trekken!
 
 
Het diner bestond uit 'Risotto met paddenstoelen en citroen' was voor 4 personen en duurde 50 minuten om te maken. De ingrediënten waren niet heel moeilijk te verkrijgen en meer dan de helft had ik dan ook al in huis. Toen ik aan het gerecht begon, vroeg ik me af of het wel echt 50 minuten zou duren aangezien er eigenlijk niet echt veel aan moest gebeuren. Toch heb ik die tijd er wel degelijk aan besteed, het meeste werk was namelijk de bouillon bij de risottorijst doen wat lepeltje voor lepeltje diende te gebeuren. Deze keer had ik echter veel tijd (het was weekend) en heb ik braaf gedaan wat er in het kookboek stond. Het resultaat was een lekker vegetarische risotto! Persoonlijk had ik het wel lekker gevonden als er wat
vlees door had gezeten, maar het was prima te eten zonder en natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om er nog iets van vlees doorheen te doen.
 
 
100% gezond is wat mij betreft een mooi en overzichtelijk kookboek met een grote variatie aan gerechten. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van gangbare ingrediënten en hoef je geen volleerd keukenprinses te zijn om alles te kunnen maken. Wat mij betreft is 100% gezond geen echte musthave, maar wel een mooie toevoeging van je collectie kookboeken.

Libelle 100% gezond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De bekende Libelle-aanpak voor een gezonde keuken
  In dit kookboek zorgen meer dan 65 lekkere recepten voor eindeloze inspiratie bij het ontbijt, de lunch of het avondmaal. Daarnaast vind je alles over gezonde eetpatronen en calorieën tellen, maar ook hoe het nu precies zit met koolhydraten en wat de alternatieven zijn voor zout en suiker. Zo blijft gezond eten echt genieten!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze series eindigen helaas in 2022

 • De 100 bestverkochte boeken van 2021

 • Zin in Zillertal - Svea Ersson

 • Mijn Frankrijk - Onno Kleyn

 • Tom Clancy Kettingreactie - Mike Maden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Chicklit top-5: juni

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen