• onze waardering

Recensie: Fatale fout RECENSIE

In ‘Fatale Fout’ maakt de lezer kennis met Nicki Clements, een getrouwde moeder van twee en tevens een pathologische leugenaar. Wanneer de bekende columnist Damon Blundy wordt vermoord, staat zij op de lijst van de verdachten. Zichzelf vrijpleiten betekent haar geheimen onthullen. Geheimen die haar vertrouwde gezinsleven op het spel zouden zetten. Bovendien verzint ze al zo lang leugens dat de waarheid vertellen vreemd aanvoelt. Alleen kan ze dat kleine stemmetje in zichzelf niet negeren. Dat stemmetje dat haar zegt dat zij weet wie de moordenaar is…
 
‘Fatale fout’ gaat intrigerend van start door de lezer een oproep voor te schotelen met een geheimzinnige inhoud. Zo prikkelt Sophie Hannah vanaf het begin de nieuwsgierigheid. Ook verder in het verhaal blijft ze mysteries aanleveren waarbij ze slechts mondjesmaat onthullingen doet. Dit maakt dat je als lezer verplicht bent het boek uit te lezen om alle antwoorden te ontdekken.
 
Helaas beïnvloedt die keuze het tempo van het verhaal. Nu er genoeg vragen zijn opgeworpen, neemt Sophie Hannah erg veel tijd om haar personages voor te stellen. Positief daaraan is dat ze erin slaagt om realistische personages met diepgang neer te zetten. Minder fijn is dat ze niet altijd even consequent is in haar perspectieven. Er zijn stukken waar ze van de hak op de tak springt waardoor je moet gaan herlezen om te begrijpen wie op dat moment aan het woord is. Ook wordt snel duidelijk dat dit boek een onderdeel is van een serie waarbij de politieagenten de wederkerende factor zijn. Dat maakt dat hun persoonlijke problemen en intriges weinig vooruitgang kennen. Gelukkig evolueert Nicki’s verhaallijn wel heel duidelijk zodat deze netjes is afgerond op het einde van het boek.
 
Door het verhaal heen reikt Sophie Hannah verschillende puzzelstukjes aan die lezers naar eigen keuze kunnen combineren om steeds een andere plausibele moordenaar te ontdekken. Dit schept grote verwachtingen voor het einde die jammer genoeg niet worden ingelost. De identiteit van de moordenaar kwam mij zo onrealistisch voor dat het zelfs ergernis opriep omdat je leesmoeite niet wordt beloond met een geloofwaardige ontknoping. Bij een dame die wordt vergeleken met Agatha Christie is dit enorm teleurstellend.
 
Misschien helpt beginnen bij het eerste boek van de serie voor een betere leeservaring, maar ik persoonlijk ben niet geneigd om snel een tweede Sophie Hannah te lezen. Twee hartjes voor dit boek.

Fatale fout

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Verkeerde tijd, verkeerde plaats...?

  In ‘Fatale fout’ van de britse Queen of Crime Sophie Hannah wordt de controversiële columnist Damon Blundy vermoord. Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Nicki kan geen antwoord geven op de vragen die haar gesteld worden. Ze heeft geen idee waarom het mes op een dusdanige manier gebruikt is dat er geen bloed vergoten is. Ze weet niet wat de cryptische boodschap betekent die op de muur bij het slachtoffer is achtergelaten. En ze kan niet verklaren waarom ze zo dicht bij de plaats delict was. In elk geval niet zonder daarmee een geheim prijs te geven dat haar leven kan verwoesten. Want hoewel Nicki niet de moordenaar is, is ze verre van onschuldig…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • 9 super spannende crime series

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen