• onze waardering

Recensie: Stuk van jou RECENSIE

Sophie Jackson schetst in Stuk van jou een type man dat veel vrouwen zal aanspreken. Stoer, sterk, gespierd, een beetje fout, maar ook rijk, razend intelligent en belezen. Heeft Wes Carter dan helemaal geen minpunten? Behalve het feit dat hij in de gevangenis zit als Kat Lane hem ontmoet, niet. Kat is lerares in de New Yorkse gevangenis Arthur Kill. Geen alledaagse baan, maar een bewuste keuze. Na de moord vijftien jaar geleden op haar vader, wil Kat zich houden aan haar belofte om iets terug te geven aan de maatschappij. Kat was er als negenjarig meisje bij toen hij werd vermoord, waardoor ze altijd bang is geweest voor criminelen. Het werk in de gevangenis is voor haar een manier om die angst in de ogen te kijken. Hoewel haar omgeving het niet eens is met haar baan, is Kat er gelukkig mee. Totdat ze gevoelens krijgt voor een van haar leerlingen, waar ze absoluut niks mee mag doen…
 
Op de omslag van het boek wordt Stuk van jou aangeraden aan fans van de serie Orange is the new black. Die overeenkomst zag ik eerlijk gezegd niet. Een deel van dit verhaal speelt zich inderdaad af in een gevangenis, maar daar houdt de gelijkenis dan ook wel mee op. Toch is dit boek beslist een aanrader. Een echte chicklit, maar wel één met een duister randje. Je krijgt als lezer een indruk van het gevangenisleven en hoe ex-gevangenen voor altijd met vooroordelen te maken hebben. Je ziet ook de worsteling van Kat tussen kiezen voor zichzelf en de invloed van de mensen om haar heen. De schrijfstijl vond ik enigszins vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Jennifer L. Armentrout en Rachel Gibson. Ook Sophie Jackson blinkt uit in het beschrijven van de vonken die overvliegen tussen de twee hoofdpersonages en de spanning die zich tussen hen opbouwt spat van de pagina’s. Minder sterk aan dit boek vond ik dat één verhaallijn wel heel erg toevallig was, daar was de geloofwaardigheid even in het gedrang. Ook worden de gevoelens die Kat en Carter voor elkaar hebben soms wel erg overdreven omschreven. Maar toch, Stuk van jou is een boek dat je niet loslaat en zorgt dat je je to-do-lijst en je omgeving even helemaal vergeet.

Stuk van jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

  Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

  Sophie Jackson is docent Engels. Ze hield altijd al van schrijven, maar wist nooit zo goed wát ze dan moest schrijven. Daar kwam verandering in toen leerlingen haar overhaalden om Twilight te lezen. Ze vond het geweldig! Sophie begon fanfiction te schrijven en de woorden rolden uit haar vingers. Dat leidde uiteindelijk tot Stuk van jou (Engelse titel: A pound of flesh), het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een snufje magie - Lucas Eden

 • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

 • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

 • Appleby Farm – Cathy Bramley

 • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen