• onze waardering

Recensie: Een druppel rozenwater RECENSIE

Een druppel rozenwater van Nadia Zerouali en Merijn Tol is een kookboek vol lekkere zoete recepten uit Noord-Afrika, Midden-Oosten en Méditerranée. Je vindt in dit boek koekjes, pudding, taarten, drankjes en nog veel meer. De gerechten zijn doordrenkt van honing, oranjebloesem, amandelen, citroen en pistachenoten.
 
Een druppel rozenwater is een wat kleiner kookboek. Op de kaft staat een afbeelding van een gerecht afgebeeld. Het kookboek is opgedeeld in negen verschillende hoofdstukken. Alle recepten zijn superzoet, dus je moet wel een echte zoetekauw zijn. Persoonlijk sprak dit kookboek me niet erg aan, omdat veel ingrediënten die je nodig hebt niet makkelijk verkrijgbaar zijn. Vervolgens gebruik je maar een klein beetje van dit product. Maar als je het eenmaal in huis hebt, kun je het wel vaak gebruiken voor recepten uit dit boek. De recepten in dit kookboek maakten me niet gelijk enthousiast, omdat ze me iets te zoet leken. Toch heb ik wel recepten uitgeprobeerd. 
 
Uit het hoofdstuk koekjes maakte ik de Graybehkoekjes, omdat ik ze wel eens eerder had gemaakt en ze erg in de smaak vielen. Deze koekjes zijn niet moeilijk om te maken en je hebt er ook geen gekke ingrediënten voor nodig.
 
 
Het tweede gerecht werd iets uit het hoofdstuk drankjes. Dit werd de hete chocolade-dadelmelk. Hiervoor heb je cacao, dadelsiroop, melk en hanout nodig. Ik heb een beetje gesmokkeld en de hanout weggelaten, omdat ik geen idee had wat dit was en waar ik het kon krijgen. Daarnaast had je er ook maar een minibeetje van nodig. Ik vond deze chocolade-dadelmelk erg lekker. Chocolademelk van cacaopoeder vind ik nooit zo lekker, maar door de dadelsiroop smaakt het lekker zoet.
 
 
Van mij krijgt Een druppel rozenwater drie hartjes. Het boek viel voor mij een beetje tegen, maar de gerechten die ik had gemaakt vond ik lekker. Ik raad Een druppel rozenwater aan voor mensen die gek zijn op zoete Arabische gerechten.
 
 

Een druppel rozenwater

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Nadia en Merijn – bekend van hun Arabia-kookboeken – speuren in hun
    nieuwste boek naar het lekkerste zoet uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de
    Mediterrannée. En dat is een heel ander zoet dan de Franse en Angelsaksische
    patisserie. Hun zoet is doordrenkt van honing, oranjebloesemwater en rozenwater
    en bevat amandelen, pistache, citroen en sinaasappel. Nadia en Merijn houden
    van de klassiekers, maar geven er graag hun eigen draai aan. Denk aan
    Dadelwalnootkoekjes met rozenwater en kaneel, Semolinacake met pekmez en
    walnoten, Rozenjelly met amandelen, Pistachemarsepein met ricottavulling en Abrikozenmelkijs met pijnboompitten. Zoetigheid was nog nooit zo verleidelijk.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen