• onze waardering

Recensie: Spuntino RECENSIE

In Spuntino vind je honderdtwintig culinaire recepten uit Russell Normans restaurant Spuntino. Je vind hier recepten van pizza tot ossenstaart cavolo nero en puree. In alle gerechten proef je de smaak van New York terug. Onmogelijk dat je geen recept kunt vinden dat niet bij je past met dit kookboek.
 
Spuntino heeft een mooie kaft en staat prachtig in de keuken. Op de kaft staat The Brooklyn Bridge afgebeeld en in een roségoud blok met witte letters de titel. De honderdtwintig gerechten zijn verdeeld over negen hoofdstukken. Verder vind je in het kookboek leuke artikelen tussendoor over hotspots in New York.
 
De gerechten uit Spuntino zijn lekker, maar duur. Eigenlijk was dit te verwachten, omdat het culinaire gerechten zijn. Voor de meeste gerechten heb je een hele lijst met ingrediënten nodig, die je negen van de tien keer niet in huis hebt en niet nog een keer gaat gebruiken. Als je van uitgebreid koken houdt en culinaire gerechten is dit boek wel echt een aanrader. 
 
Een leuk hoofdstuk in dit boek vond ik de pizette. Daarom besloot ik de pizetta te maken met verse knoflook en geitenkwark. De geitenkwark vond ik niet lekker, dus liet ik die achterwege. De pizzabodem kocht ik kant en klaar, maar de tomatensaus maakte ik zelf. Handig, want die kon ik invriezen voor de volgende keer. Ik vond de pizza lekker, maar het was wel erg duur. Ik ben zelf geen fan van kant en klare pizza's, maar ik snap nu waarom mensen daar voor kiezen. 
 
 
Daarna maakte ik uit het hoofdstuk brunch de eieren met chiliflakes. Lekker en makkelijk. Ik at de eieren op gegrilde speltboterhammen met olijfolie. 
 
 
Ik geef Spuntino drie hartjes. Het is een mooi boek, maar voor één recept heb je hartstikke veel ingrediënten nodig. Een aanrader voor fans van de culinaire keuken een afrader voor studenten.

Spuntino

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Spuntino is de langverwachte opvolger van de bestseller en Kookboek van het jaar 2013 Polpo van Russel Norman.
    En net als bij Polpo zullen zowel onderwerp als vormgeving heel origineel zijn. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografie.

    Spuntino is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Spuntino is echter een Amerikaanse diner, het soort dat je vindt in het hippe Brooklyn.

    Spuntino is New York in boekvorm: van pittige salades tot sappige sliders, van rijke pizzette tot dronken desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en Williamsburg. Russell Norman toont zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars.
    Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York.
    Spuntino neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken naar jouw keuken.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen