• onze waardering

Recensie: Too good to share RECENSIE

Too good to share van Sam Stern is precies was ik nodig had. Mijn boekenkast puilt uit met kookboeken, maar ik loop altijd tegen hetzelfde probleem aan. Gerechten zijn altijd voor meerdere personen en ik woon in mijn uppie. Too good to share is speciaal voor het eenpersoonshuishouden. De gerechten zijn voor één persoon. Wat heel handig is, is at je met dezelfde ingrediënten een tweede gerecht kunt maken. Supercreatief, goed voor je portemonnee en het gaat ook nog eens voedselverspilling tegen. Hoe goed is dat?! Verder vind je tips over variëren met producten en bewaaradviezen. 
 
Je ziet wel dat Too good to share gemaakt is door een man. Het boek bevat verschillende hoofdstukken en de helft daarvan gaan over vlees. Ik houd bijvoorbeeld niet van eend, dus dat hoofdstuk valt voor mij af. Gelukkig heeft Sam zich ook heel netjes gehouden aan een hoofdstuk met vis, groenten en desserts. Toen ik het kookboek had kon ik niet wachten om aan de slag te gaan en het was ook best moeilijk om te kiezen met welk gerecht ik begon.
 
Ik maakte als eerste romige pasta met zalm. Een lekker en makkelijk recept om te maken. Het is ook erg fijn dat je deze pasta kunt invriezen. Voor dit gerecht heb je gerookte zalm, crème fraîche, een eetlepel citroensap, zeezout en zwarte peper nodig. Aanrader!
 
 
Het doel van dit boek is eten hergebruiken, dus mijn tweede recept werd de wrap met gerookte zalm. Ik kreeg bezoek, dus ik maakte er kleine hapjes van. Voor dit gerecht heb je een eetlepel crème fraîche, een wrap, gerookte zalm, citroensap, zeezout en zwarte peper nodig. Eigenlijk moest er avocado bij, maar mijn bezoekje houdt niet avocado, dus ik verwisselde het voor sla. 
 
 
Ik geef Too good to share vier hartjes, omdat ik het echt een geweldig en creatief boek vind, maar ze richten zich iets te veel op het vlees. 
 

Too good to share

  • Auteur:

    Sam Stern
  • Verschenen:

    21 oktober 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789461431301
    Uitgever Good Cook
    192 pagina's
  • Ondertitel:

    130 slimme eenpersoonsgerechten
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos experimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Elke dag weer gevarieerd eten zonder dat je een halve zak spinazie of de gegaarde kip van vier dagen geleden uit de koelkast vist en in de kliko gooit. Sam Stern geeft in Too good to share antwoord.
     
    Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-miso salade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet bereidt je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus. 
     
    Sam Stern gaat in Too good to share uitgebreid in op de slimme voorraadkast om zoveel mogelijk te kunnen variëren met een versproduct in de hoofdrol, en geeft bovendien goede bewaaradviezen. Met Too good to share is de keuken van het eenpersoonshuishouden niet alleen creatief en divers, maar is bovendien financieel gezond voor de portemonnee en gaat last but not least verspilling van voedsel tegen

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

  • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

  • De vier windstreken - Kristin Hannah

  • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen