• onze waardering

Recensie: The Dumpling Sisters RECENSIE

The Dumpling Sisters, Amy en Julie Zhang zijn twee enthousiaste hobbykoks. De zussen zijn letterlijk opgegroeid in de rollende keuken van hun ouders, die wekelijks vanuit de auto op de markt Chinese familierecepten verkochten. Door de kookkunsten van hun ouders ontwikkelden de zussen zich tot echte fijnproevers van de Chinese keuken. Of zoals zij het zelf zeggen: ‘Er stroomt geen bloed maar sojasaus door onze aderen.’ In dit kookboek vol met kooktechnieken en heerlijke gerechten leren Amy en Julie je alles over hun favoriete Chinese familierecepten. Van kleine gerechtjes (Yum cha) tot grootse Kantonese buffetten.

In de Chinese keuken hechten ze net zoveel belang aan structuren en gevoelens in de mond, als aan smaak. Amy en Julie Zhang openen het boek dan ook met de uitleg van een aantal veelvoorkomende mondgevoelens. Zo wordt de structuur van een broodje gestoomde varkensbapao omgeschreven als Meen toi: een sponzig broodje met een malse zachte kern. Na deze uitleg en een aantal belangrijke tips volgen er 100 heerlijke recepten. Alle gerechten worden stap voor stap beschreven met extra uitleg over de typische Chinese kooktechnieken. De recepten worden verduidelijkt aan de hand van mooie kleurrijke foto’s. Een groot deel van de ingrediënten is niet bij de supermarkt verkrijgbaar, hiervoor zal je moeten uitwijken naar een toko. Gelukkig zijn de ingrediënten niet duur en heb je al een basispakket, dat je meerdere keren kunt gebruiken, voor nog geen tien euro.

Je kunt geen recensie schrijven over een boek dat The Dumpling Sisters heet, zonder de naam eer aan te doen. Omdat het de eerste keer was dat ik deze hapjes maakte, heb ik gekozen voor een ‘makkelijke’ variant. Voor de halvemaanvormige eierdumplings wordt geen deeg, maar omelet gebruikt. De hoofdingrediënten van de vulling zijn: varkensgehakt, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie. Het is heel gemakkelijk om deze dumplings te maken en ze smaken heerlijk! De verhouding kloppen precies en het recept staat duidelijk beschreven.  Je kunt ze als hapje serveren, of zoals ik heb gedaan, als voorgerechtje.

Na het voorgerecht ben ik samen met mijn moeder begonnen aan het hoofdgerecht. Het leuke aan dit kookboek is dat je de meeste recepten, net als Amy en Julie doen, heel goed met z’n tweeën kunt maken. Als hoofdgerecht maakten wij de sesamkip met Chinese broccoli. (Bij gebrek aan Chinese broccoli hebben wij bimi gebruikt) Persoonlijk vind ik het heel fijn als plaatjes uit een kookboek ook écht op het eindresultaat lijken en dat is bij dit kookboek zeker het geval! De bimi was heerlijk knapperig en de kip was super mals. Dit laatste komt mede omdat er in de Chinese keuken gebruikt wordt gemaakt van zuiveringszout. Dit ‘magische zout’ zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt.

Het kookboek van de zusjes Zhang is een absolute must-have voor alle liefhebbers van de Chinese keuken. Binnen de kortste keren zal ook jouw kookboek vol met spetters zitten van alle lekkere gerechten die je hebt bereidt.

The dumpling sisters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  The Dumpling Sisters, Amy en Julie Zhang, zijn letterlijk opgegroeid in de rollende keuken van hun ouders, die wekelijks vanuit de auto op de markt hun Chinese familiegerechten verkochten. Of
  zoals ze het zelf letterlijk zeggen: 'Er stroomt geen bloed maar sojasaus door onze aderen.' Op YouTube werden The Dumpling Sisters een fenomeen: hun aanstekelijke how-to video's werden direct opgepikt en dit resulteert in hun eerste kookboek.

  Van kleine gerechtjes (Yum cha) zoals dumplings en gestoomde broodjes met vlees tot en met grootse Kantonese buffetten; van makkelijk en snel te bereiden gerechten (Chineasy) tot diverse uiteen- lopende noedelgerechten en desserts: van dim sum, mapo tofu tot en met tijgercake. Bovendien geven The Dumpling Sisters goede uitleg over de typische Chinese kooktechnieken, de voorraadkast en tips & trucs.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

 • Stad van kaneel

 • Winnen: 2x een gesigneerd exemplaar van 'Ingesloten'

 • De boekenkast van Charlotte Kraan

Zoek in artikelen