• onze waardering

Recensie: De herfst op tafel RECENSIE

Is het mogelijk, iedere herfstdag een lekker gerecht op tafel? Volgens Stéphane Reynaud wel! In zijn nieuwste boek 'De herfst op tafel' verrast Stéphane je iedere dag met een echt herfstrecept met veelal ingrediënten van het seizoen zoals pompoen, wortelen, paddenstoelen, peren en kastanjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gerechten als kastanjesoep, paddenstoelentaart en pompoensoep. Het boek is opgebouwd uit drie gedeelten naar aanleiding van de maanden september, oktober en november. Stéphane geeft je dus echt inspiratie om drie maanden herfstgerechten te bereiden, in totaal zelfs 91 gerechten! Je ziet een mix van voorgerechten, bijgerechten, hoofdgerechten en heerlijke nagerechten.

Het concept van koken volgens een seizoen sprak mij erg aan en dat is precies wat je terugziet in 'De Herfst op tafel'. De fotografie in het boek is prachtig en warm, volgens de kleuren en sfeer van de herfst. Het boek is makkelijk in gebruik, alle gerechten zijn gefotografeerd en geplaatst voor of na de duidelijke ingrediëntenlijst en bereidingswijze. Ook geeft Stéphane Reynaud je kleine tips tussendoor, zoals deze over de appels die gebruikt worden in een ovengerecht: 'Waarom stevige friszure appels? Ze hebben een lekkere smaak en blijven stevig bij het koken.' Ook verduidelijkt hij sommige recepten door simpele tekeningen, bijvoorbeeld hoe je een Tarte tatin bereidt. Erg handig! Wat betreft de moeilijkheidsgraad van dit kookboek, het zijn veelal geen gerechten die je binnen 15 minuten op tafel hebt staan, maar ik vind zelf dat ze erg goed te doen zijn. Hier kan iedereen mee uit de voeten.

'De herfst op tafel' krijgt van mij 4 hartjes.

Natuurlijk heb ik zelf ook twee recepten uitgeprobeerd. Op de eerste foto zie je 'Paris-brest', een soort soes met daarin crème en nougatine.


Het tweede gerecht dat ik bereidde is Boeuf bourguignon, dat helaas niet zo smakelijk fotografeert... (maar ik heb mijn best gedaan!). Ik heb de ingrediënten iets fijner gesneden dan in het voorbeeld en heb ervoor gekozen om de champignons weg te laten.

 

Veel succes als je zelf aan de slag gaat met een van de gerechten uit 'De herfst op tafel'!

De herfst op tafel

  • Auteur:

    Stéphane Reynaud
  • Verschenen:

    1 oktober 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789059566514
    Uitgever Fontaine Uitgevers
    148 pagina's
  • Ondertitel:

    seizoensgerechten uit de fameuze culinaire almanak 365
  • Uitgever:

    Fontaine Uitgevers
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit boek bevat voor elke dag van de maanden september, oktober en november een zalig recept en heel veel inspiratie om te genieten van het beste van het seizoen. Fijne Franse gerechten waar we een voorbeeld aan kunnen nemen. Denk aan Kokkels in beurre blanc, Cassoulet, Rosbief met rode biet en Gekarameliseerde spareribs. Reynauds gerechten zijn opgetekend in zijn bekende no-nonsense stijl, gelardeerd met de grappige anekdotes over Marie en Léon en voorzien van de aantrekkelijke fotografie van Marie-Pierre Morel. Een boek voor de liefhebber van de eenvoudige Franse keuken.
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De gevaarlijke strijd - Marjo De Vroed

  • Het Handige Super Family Kookboek - Rinske Koelewijn

  • Knuffelen met Dotties knuffeluiltjes

Zoek in artikelen