• onze waardering

Recensie: De dood liegt nooit RECENSIE

‘‘Het komt door mij dat ze hier is.’ Ik wist dat het melodramatisch klonk, maar ik zei het toch. ‘Ik heb haar laten ontsnappen. Dat wil ze me onder mijn neus wrijven, om me te tergen.’’
 
Forensisch expert Temperance ‘Bones’ Brennan weet dat Anique Pomerlau vanwege háár naar Californië is gekomen. Pomerlau is een gevaarlijke seriemoordenares die meerdere kindermoorden op haar geweten heeft. Brennan heeft haar in het verleden al opgespoord en ontmaskerd maar tijdens een heftige ontknoping wist Pomerlau te ontkomen. Nu worden er in Californië jonge meisjes ontvoerd en vermoord, en wordt er op de lijken DNA van Pomerlau gevonden. Brennan en haar collega’s proberen uit alle macht Pomerlau te vinden, maar lukt het om de psychopaat te arresteren terwijl het dodenaantal onverbiddelijk blijft oplopen?
 
Kathy Reichs is behalve schrijfster ook forensisch antropoloog en kan daardoor haar vakkennis verwerken in haar boeken. Ze heeft al zestien succesvolle thrillers geschreven en werkt ook als producent van de tv-serie Bones, die is gebaseerd op haar boeken.  Als lezer moet je niet verwachten dat de tv-serie hetzelfde is als de boekenreeks. Hoewel de opzet en de hoofdpersoon hetzelfde is, zitten er bijvoorbeeld ook veel andere karakters in.  

De dood liegt nooit is het zeventiende deel in de Bones-reeks. De delen zijn afzonderlijk te lezen, maar ik zou aanbevelen om te beginnen met het eerste deel. Ik had zelf niet eerder een boek uit deze reeks gelezen en vond het verhaal prima te volgen. Toch denk ik dat het boek nog leuker is als je alle terugverwijzingen naar de eerdere zaken herkent en al voorkennis over de hoofdpersonen hebt. 

De dood liegt nooit weet tot het einde de spanning vast te houden. Dit boek dwingt je haast om het in één ruk uit te lezen. Een heerlijk spannende thriller, een echte aanrader!

De dood liegt nooit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Charlotte, North Carolina. Forensisch antropologe Temperance 'Bones' Brennan wordt naar het bureau geroepen voor een speciale zaak. De afschrikwekkende reden: twee kindermoorden blijken één ding gemeen te hebben - de dader, Anique Pomerleau.

  Er wordt opnieuw een meisje vermist. De aanwijzingen leiden opnieuw naar Pomerleau. Maar de dader is onvindbaar.

  Tempe en haar collega's proberen Pomerleau op te sporen. Aanwijzingen sijpelen langzaam binnen, maar het aantal moordzaken neemt in hoog tempo toe. Als Bones niet snel de zieke geest van deze psychopaat weet te doorgronden, zullen er meer doden vallen.

  Kathy Reichs slaagt er keer op keer in de lezer op te zadelen met een ongelooflijk psychologische spanning. De dood liegt nooit is een verhaal dat je ijskoud achterlaat.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Als de dood spreekt

Zoek in artikelen