• onze waardering

Recensie: Het bord in de doos RECENSIE

30 oktober, de vooravond van Halloween. Hanna, een dertienjarige meid, maakt zich klaar voor een feestje met haar vrienden Katie en Thomas. Hoewel ze niet erg houdt van Halloween besluit ze toch haar uiterste best te doen om er wat van te maken. Vooral aangezien Katie’s broer Boris haar hartje sneller laat slaan. Helaas blijkt hij er niet te zijn, maar toch wordt het een fijne avond. Tot Katie een doos bovenhaalt. Hanna krijgt er de kriebels van en al helemaal als ze ontdekt dat het een ouijabord is. Ondanks haar protesten spelen de vrienden het spel zonder te beseffen dat ze daarmee de deur wagenwijd openzetten voor allerlei gevaar…

In ‘Het bord in de doos’ maakt schrijfster Ilse De Keyzer gebruik van een aantal standaardingrediënten voor een griezelverhaal, zoals de Halloweenavond en een groep vrienden met een ouijabord.

Het verhaal gaat fijn van start met een leuke voorstelling van het hoofdpersonage Hanna. Na een paar pagina’s krijg je als lezer al een goed idee van wie Hanna is waardoor je met haar meeleeft. Dat maakt het vervolg extra spannend omdat je hoopt dat alles goed komt. Hanna is bovendien erg geloofwaardig gemaakt door haar de gewone twijfels van een tiener mee te geven bovenop haar angsten veroorzaakt door het ouijabord.

De schrijfster zorgt ervoor dat er op geregelde tijdstippen iets mysterieus gebeurd waardoor de lezer steeds geboeid blijft. Hierdoor geeft ze het verhaal vaart en bouwt ze heel wat verwachting op.
Kortom, alle elementen om hier een leuk griezelverhaal van te maken zijn meer dan aanwezig.

Helaas gaat ze op het einde volledig de mist in met de ontknoping. Dat deze zou uitdraaien op een teleurstelling was min of meer te voorspellen omdat op enkele pagina’s voor het einde nog altijd geen onthulling uit de bus was gekomen. Toch hoop je dat dit wordt goedgemaakt op de laatste pagina, maar helaas was dat niet het geval. Het voelt alsof het boek simpelweg niet klaar was wat de rest van het verhaal fameus tekort doet. Dit is ongelofelijk jammer, want mits een gepast einde was dit een goed griezelverhaal geweest.

Nu krijgt ‘Het bord in de doos’ helaas maar drie hartjes.

Het bord in de doos

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Halloweenavond. De drie schoolvrienden Katie, Hanna en Thomas zijn alleen thuis. Het lijkt Katie een ideaal moment voor een griezelig en spannend spel. Thomas en Hanna voelen er niet veel voor, maar durven niet zomaar nee te zeggen. Katie tovert een ouija-bord tevoorschijn en samen proberen ze contact te krijgen met de geestenwereld. Zal dat lukken?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Graf DK62

 • Teckel Tokkel op vakantie - Ilse De Keyzer

 • Halloween met teckel Tokkel - Ilse de Keyzer

Zoek in artikelen