• onze waardering

Recensie: De Joodse Keuken RECENSIE

Voor een kookboekverzamelaar zoals ik, is een kookboek over de Joodse keuken niet zo bijzonder. Het boek trok mij aan, omdat het een modern kookboek is, voor de keuken van nu. Traditionele recepten van Joodse gerechten, zijn namelijk niet veel boeiender dan 'hoe maak ik boerenkool met worst.'

Dit boek van Janna Gur was daarom ook een verrassing. Het boek is modern vormgegeven, met een heldere lichte styling. De receptuur is duidelijk en makkelijk uit te voeren. Alle ingrediënten zijn ook overal te verkrijgen. Wat echter heel leuk is, is dat het gerechten zijn uit de Joodse keuken vanuit allerlei landen die een Joodse gemeenschap hebben. Zoals de subtitel al zegt: van Minsk tot Marrakech. Dat geeft gelijk een enorme variatie. Gerechten met Oost-Europese invloeden, maar ook Noord-Afrikaanse invloeden. Spaans, Italiaans, maar ook Duits.

Ik heb me gewaagd aan Sambousek. Pasteitjes gevuld met kikkererwten uit Irak. In plaats van een aantal kleine pasteitjes, heb ik wat grotere gemaakt. Ik heb vegetariërs in de familie en dit leek mij een perfect hoofdgerecht.



Daarbij heb ik Choekor gemaakt. Bladerdeegpasteitjes met spinazie en kaas. Dit gerecht is van oorsprong Turks. Ik ben echter wat overvloedig geweest met de kaas, omdat ik dat nu eenmaal erg lekker vind.

De recepten laten wat improviseren echter met gemak toe en de resultaten zijn heerlijk.

Zoals gezegd een leuk en verrassend kookboek.

De joodse keuken

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Traditionele joodse recepten in een nieuw jasje In dit prachtig geïllustreerde kookboek heeft Janna Gur meer dan 100 traditionele joodse gerechten geselecteerd die door vele landen en culturen gezworven hebben en nu klaar zijn voor de hedendaagse keuken van een nieuwe generatie. De geweldige presentatie en fotografie tonen waar de gerechten vandaan komen en laten zien dat ze nu een onderdeel zijn van het Israëlisch culinaire landschap, waar ook Ottolenghi en Sami Tamimi toe behoren. Een kookboek om de lekkerste recepten - die door de geschiedenis ver van hun oorspronkelijke thuisland terecht zijn gekomen - te behouden en door te geven. Dit boek biedt de thuiskok de kans om zijn kookrepertoire uit te breiden met de top 100 allertijden van een fascinerende eetcultuur.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Black Sails - Seizoen 4

  • Recensie: Het meisje zonder naam

  • Nieuwe maan

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen