• onze waardering

Recensie: Peru - Hét kookboek RECENSIE

De Peruviaanse keuken heeft een enorme variëteit aan ingrediënten, texturen en aroma’s en kent invloeden van over de hele wereld. Om de oorsprong van deze keuken te achterhalen moet je minstens vijfduizend jaar terug in de tijd reizen. Chef-koks en media in de hele wereld prijzen de kookkunst van de Peruanen de hemel in. In dit 432 pagina’s tellende kookboek neemt auteur Gastón Acurio je mee op een ontdekkingstocht in de wereld van de Peruviaanse keuken. Van ceviche tot sauzen met scherpe chilipepers en van heerlijke broodjes tot verfijnde stoofschotels. Gastón Acurio is een Peruviaanse kok met 44 restaurants en een eigen tv-show.

Peru - Hét kookboek van Gastón Acurio is een plaatje om te zien. De gekleurde kaft zorgt voor een vrolijke en frisse uitstraling. Het boek opent met een korte geschiedenis over de Peruviaanse keuken. Dit verhaal wordt op een leuke en vlotte manier geschreven. Daarna volgen er honderden heerlijke recepten om te beginnen met een aantal rauwe gerechten, ook wel de ceviche genoemd. De recepten in het kookboek zijn duidelijk beschreven, alleen hadden er ter verduidelijking, wel wat meer foto’s in gemogen. Ook zijn niet alle ingrediënten even gemakkelijk te verkrijgen, je zult dus je eigen culinaire creativiteit moeten gebruiken om iets lekkers op tafel te zetten.


Recepten:

Na het bekijken van alle gerechten heb ik besloten om de runderempanada’s te maken. Of zoals ze in Peru zeggen, de empanada de carne. De deeghapjes gevuld met vlees zijn heerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken! De hoeveelheden kloppen precies en ook de baktijd staat correct aangegeven. Volgens het Peru - Hét kookboek hoef je alleen de randen in te smeren met ei, maar ik zou de volgende keer toch het hele deeg insmeren, anders blijven de empanada’s heel licht van kleur. Nadat je de empanada’s ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven hebt gebakken kun je ze bestrooien met poedersuiker en serveren met een partje limoen. Lekker als hapje of als voorgerechtje.Als frisse afsluiter heb ik een klassieke Peruviaanse cocktail gemaakt, namelijk de Chilcano clásico de pisco. Dit koele drankje bestaat uit 4 eetlepels sterkte drank, 1 schijfje limoen, 1 scheutje limoensap, 6 druppels Angostura, Ginger Ale en heel veel ijsklontjes. Als je van een bittere smaak houdt is dit vanaf nu je favoriete zomercocktail! Gaat jouw voorkeur toch meer uit naar een zoet drankje? Probeer dan eens de mangococktail.

Ik ben nog lang niet uitgekeken in dit indrukwekkende kookboek, al weet ik nu al dat ik een paar delicatessen over sla. Een mengsel van gekookt kippenbloed gaat mij toch iets te ver.

Peru - Hét kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2015

  Het alomvattende kookboek van de Peruaanse keuken


  Met dit prachtige uitgevoerde, chique kookboek kan iedereen de Peruaanse keuken in huis halen en kennismaken met de gerechten die de Peruanen thuis en in lokale restaurants eten.

  De Peruaanse keuken is een van de meest innovatieve en smaakvolle keukens ter wereld. Chef-koks en media van over de hele wereld prijzen de kookkunst van Peruanen de hemel in. De Peruaanse cuisine is net zo rijk en verfijnd als haar ingrediënten en kent invloeden van over de hele wereld, van Spaans en Indiaans tot Afrikaans en Aziatisch.

  Peru bevat een gevarieerd scala aan recepten. Van de bekende klassiekers als quinoa, ceviche (rauwe gemarineerde vis) en lomo saltado (gemarineerd sirloinvlees) tot minder bekende gerechten als frejol colado (Peruaanse bonenpudding) en chanfainita (stoofschotel van runderlong).

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

 • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

 • Toen ik uit de lucht viel

Zoek in artikelen