• onze waardering

Recensie: Lynn 2.0 RECENSIE

Lynn (eigenlijk Linda) wil niet mee op schoolkamp met groep 8. Op de ochtend van vertrek ontdekt ze dat er twee draculapuntjes recht uit haar bovenkaak groeien. Een ramp. En dat blijkt nog maar een voorbode, want tijdens het kamp gaat werkelijk álles mis. Fenna mag niet mee, want haar ouders hebben de eigen bijdrage niet betaald. Vervolgens blijkt een onbekend kind onder de stoelen in de bus te zitten, eenmaal op locatie wordt de klas een museum uitgezet wegens vandalisme en breekt de juf haar been tijdens een fietstocht. En ondertussen lijkt het wel alsof de hele klas achter Joeri aanzit, Lynns beste vriend voor wie ze sinds kort meer voelt dan alleen vriendschap. En hoe erg Lynn haar best ook doet, ze lijkt er nooit helemaal bij te horen – al weet ze eigenlijk ook niet of ze dat wel wil. Het gekonkel en onderlinge gepest van de meisjes uit de klas komt tot een dramatisch hoogtepunt als ze met de hele klas gaan zwemmen en één meisje levenloos uit het zwembad wordt gevist. Dit boek is Lynns verslag van het schoolkamp.

Schrijfster Anke Kranendonk schreef al eerder het boek Lynn, Lynn 2.0 is een vervolg hierop. Aan de ene kant is Lynn een doodgewoon meisje met herkenbare onzekerheden die bij haar leeftijd horen, aan de andere kant toch ook weer niet. Ze doet niet haar best erbij te horen en kiest haar eigen plan – zelfs als ze daardoor tegen de meester in moet gaan om voor buitenbeentje Fenna op te komen of zelfs tegen het populaire kliekje van de klas. Het schoolkamp mondt uit in een groot drama, waarbij de onderlinge verhoudingen in de klas op scherp komen te staan.

De schrijfstijl is prettig, de gevoelens en gedachten van Lynn zijn realistisch en geloofwaardig. Dat geldt echter niet voor de opeenstapeling van alle tegenslagen tijdens het kamp: de klas van Lynn maakt het wel érg bont en de manier waarop de meester daarmee omgaat en tegen kinderen praat is niet erg ethisch verantwoord. Het omslag toont een ietwat verontrustend beeld van een meisje dat levenloos over een boomtak hangt.

Lynn 2.0 is een goed geschreven tienerboek over herkenbare onderwerpen als voor de eerste keer verliefd zijn, erbij willen horen en pesten.

Lynn 2.0

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Lynn maakt zich klaar voor de spannendste gebeurtenis van het jaar: het schoolkamp van groep acht. Maar er gebeurt al zoveel in haar leven. Ze krijgt - o nee toch - opeens van die rare vlinders in haar buik als ze aan Joeri denkt. Haar bikini is haar opeens te klein. En tot overmaat van ramp groeien haar tanden recht uit haar bovenkaak.
  Op kamp loopt alles uit de hand: het gekonkelfoes, het gekeet en het groepjesgedoe . Lynn weet niet goed wat ze met alle chaos aan moet. Ze wil gewoon Lynn zijn, maar dan nét iets leuker: Lynn 2.0!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Lynn!

 • Recensie: Lynn 3.0

 • Dief in de straat! - Anke Kranendonk

Zoek in artikelen