• onze waardering

Recensie: Op dieet? Doe normaal! RECENSIE

Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn gebruikt haar ervaringen uit de verslavingszorg om mensen te helpen een normaal eetpatroon te ontwikkelen. Want niet alleen wat je eet, maar ook waarom je eet is belangrijk! We weten genoeg over gezond eten, afvallen en dieettrends, maar juist het volhouden hiervan is waar het om draait. Want hoewel de meeste diëten voorschrijven wat je wel en niet mag eten, wordt er niet verteld hoe je dat moet aanpakken. Als je dus genoeg over gezond eten weet, maar het je desondanks niet lukt om van het lekkere eten af te blijven is Op dieet? Doe normaal! het perfecte boek voor jou!

Het lijkt misschien makkelijk om gewoon gezonder te eten en je minder vaak vol te stoppen met junkfood, maar in de praktijk blijkt dat juist het meest lastige onderdeel van het veranderen van je eetpatroon. Op dieet? Doe normaal! bevat geen recepten en er wordt niet gepraat over calorieën of superfoods. Het gaat juist om de mindset, de reden waarom je eet en welke eetmomenten je moet aanpakken om blijvend je eetgedrag te veranderen.

In haar boek bespreekt Ligtelijn vier eetvalkuilen: lijngericht eten, gewoonte-eten, emotie-eten en extern eten. Door te ontdekken waarom jij eet kun je je gedrag aanpassen. Met goede tips, leuke weetjes en ervaringsverhalen word je gestuurd richting weer gewoon normaal eten. Het is vooral belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn en patronen te (h)erkennen. Wanneer je die signalen herkent, kun je immers vroegtijdig ingrijpen. Het boek is eerlijk: het voelt de eerste keer heel oncomfortabel om tijdens het tv-kijken niets te snacken of de snoeppot op je werk voorbij te lopen. Maar het geeft niet als je fouten maakt. Met de heldere inzichten uit Op dieet? Doe normaal! heb je genoeg tips om ook de moeilijke momenten aan te kunnen.

Op dieet? Doe normaal!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laten we weer gewoon gaan eten. In Op dieet? Doe normaal! stelt dieetpsycholoog Heleen Ligetelijn dat we doorslaan in ons streven naar perfect eten en een streefgewicht. De diëten die we volgen, houden we niet vol. In het boek Op dieet? Doe normaal worden geen calorieën geteld en diëten beoordeeld, maar wordt je eetgedrag onder de loep genomen. 
  Doe de test en ontdek welk type eter je bent, verander vervolgens je gedrag en ga weer normaal eten. Dat taartje of die pizza mogen dan best. Waar dieetboeken stoppen, begint dit boek.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het slanke brein

Zoek in artikelen