• onze waardering

Recensie: Losgelaten RECENSIE

In dit eerste deel van de Venice Beach-serie, komen zes tieners bij elkaar te wonen. De meesten zijn onbekenden voor elkaar, en ze hebben geen idee waarom de anderen weg zijn gegaan bij hun ouders. Alhoewel ze alle zes totaal verschillend zijn, gaan ze elkaar toch beter leren kennen. Wanneer blijkt dat iedereen zo zijn geheimen heeft, moeten ze bij zichzelf nagaan tot hoever ze bereid zijn hun geheimen te bewaren.

Losgelaten is een boek waarvan de cover en achterflap mij direct aanspraken. Met de schrijfster, M.G. Reyes, was ik nog niet bekend. Ik wist dus totaal niet wat ik qua schrijfstijl en dergelijke kon verwachten. Helaas vond ik het boek toch niet zo tof als dat ik had gehoopt. Ik vond het vooral erg moeilijk om in het verhaal te komen, het boek wist me niet echt te pakken. Pas na meer dan de helft van het boek begon het in mijn ogen spannend te worden.

De hoofdstukken worden om en om beschreven vanuit het oogpunt van een ander personage. Normaal vind ik het fijn als hoofdstukken niet al te lang zijn. De hoofdstukken in Losgelaten waren dat ook niet, maar toch vond ik dit niet prettig lezen. Dit had namelijk op mij het effect dat ik te snel werd weggetrokken bij een bepaald personage, wanneer ik vanuit zijn/haar perspectief las. Mede hierdoor kon ik ook niet echt een band met de personages opbouwen, ik kon niet met ze meevoelen. Een voordeel aan de kleine hoofdstukken is wel dat het snel weg las. Ik had het binnen een ruk uit!

Alhoewel het verhaal me niet helemaal wist te pakken en ik mezelf niet kon inleven in de hoofdpersonages, vond ik het verhaal vanaf de tweede helft van Losgelaten een stuk beter worden. De spanning kwam toen op gang, en ik kreeg het gevoel dat er echt iets ging gebeuren. Het einde is ook zeker om te snijden, waardoor ik het tweede deel van deze serie zeker nog een kans wil geven!

Venice Beach 1 - Losgelaten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Schandaal, roddels, liefde... en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen... Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen... Vrijheid heeft altijd een prijs Let's get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • Als je verliefd wordt (DVD)

 • Zoë Kravitz vertelt over haar Fantastic beasts' personage Leta Lestrange

 • Recensie: I love unicorn food

Zoek in artikelen