• onze waardering

Recensie: Keep it cool RECENSIE

De vakantie is voorbij. En dat betekent dat de Nederlandse Marjolein weer terug moet naar Mulberry House: haar Engelse meisjeskostschool. Hoewel Marjolein zich aan veel strenge regels moet houden, heeft ze toch erg veel zin in het nieuwe jaar. En dat is niet zo raar. Want ze heeft leuke vriendinnen, is captain van het lacrosse-team en heeft het allerleukste vriendje van de hele wereld: de knappe James. En de Engelse taal gaat ook steeds beter! Als de Arabische prins en prinses Zoltan en Leila op Mulberry House aankomen, wordt het  jaar toch iets chaotischer dan verwacht. Zoltan is namelijk ook erg leuk. Maar is hij leuker dan James? Marjolein mag Zoltans zus Leila begeleiden. En hoewel ze het goed met elkaar kunnen vinden, is dat een beetje lastig. Want Leila heeft het niet zo op de strenge regels van de kostschool. En juist dit jaar worden enkele leerlingen uitgekozen voor een skitrip naar Zwitserland. Maar alleen de beste leerlingen, die zich netjes gedragen, mogen mee…

Keep it cool is het tweede deel in de Mulberry House-serie van Kristine Groenhart. Ik denk dat het voor jonge meiden leuker is om de twee delen achter elkaar te lezen. Maar het boek is ook prima te volgen zonder het eerste deel, Mulberry House, gelezen te hebben. Keep it cool is vooral een luchtig en vrolijk meidenboek. Het is vlot geschreven, en thema’s zoals vriendschap en verliefdheid komen uitgebreid aan bod. Het verhaal zelf is niet erg spannend of verrassend. Maar dat is volgens mij ook niet wat Groenhart met de serie wil bereiken. Het kostschoolgedeelte is leuk uitgewerkt. Het deed mij denken aan de kostschoolboekjes van vroeger (zoals de Pitty-serie), maar dan in een hedendaags jasje. Dat er aandacht wordt besteed aan de Engelse, en in dit deel ook de Franse, taal, is een leuke educatieve bijkomstigheid. Het nadeel vind ik wel dat het verhaal en de personages een beetje over the top zijn. Het meisje dat uit Hongkong komt heet Hong, en alles omtrent de Arabische prinses Leila maakt het ook redelijk ongeloofwaardig. Keep it cool is geschikt voor meiden vanaf 10 jaar.

Mulberry House: Keep it cool

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Marjolein voelt zich eindelijk een beetje thuis op de Engelse kostschool Mulberry House: ze heeft leuke vriendinnen, is captain van het lacrosse-team en is dolverliefd op haar vriendje James. Ze mag zelfs een nieuwe leerling begeleiden: de Arabische prinses Leila. Marjolein is vastbesloten om een goed voorbeeld voor Leila te zijn, vooral wanneer ze hoort dat de beste leerlingen van de school mee mogen met een skitrip naar Zwitsterland. Het wordt haar alleen wel lastig gemaakt, want de vrolijke Leila en haar knappe tweelingbroer Zoltan (die naar de naburige jongenskostschool gaat) houden zich niet zo erg aan de regels.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Mulberry House 3 - Take it easy

 • Recensie: Reach for the stars

 • Orsippus en de klas van meester Ollie - Kristine Groenhart

Zoek in artikelen