• onze waardering

Recensie: Kattenoog, het geheim van de griezelclub RECENSIE

Bloed, horror, griezelen… Robin, Simone en Eli zijn er gek op! Elke kans die zich aandient om mensen te laten schrikken, grijpen ze met beide handen aan. Dat ze in een bekend griezeldorp genaamd Kattenoog wonen, maakt alles nog leuker! Vooral de toeristen die hun dorp bezoeken, vormen het ideale doelwit om hun schrikkunsten op uit te oefenen. Zeker nadat Eli’s vader Sol, de bewaarder van het griezelmuseum, hen de legende van Kattenoog vertelt. Want dat het een legende is, daar twijfelen de vrienden niet aan. Of wel? Nadat Eli op het kerkhof door een kist zakt, gebeuren er rare dingen in hun dorp. Robin ziet plots groene flitsen, Eli’s vader gedraagt zich erg geheimzinnig en wat is er aan de hand met Simone’s au pair? Vastberaden gaan de vrienden op zoek naar antwoorden. Maar vinden ze die wel op tijd?

Kattenoog, het geheim van de griezelclub van Anjali Taneja leest als een sneltrein. Een uitspraak die vaak als compliment wordt gebruikt, maar in dit geval meer van toepassing is omwille van het absurd hoge tempo waardoor er geen tijd overblijft voor een degelijke uitwerking. Het complete verhaal ontspoort dan ook. In het begin zal een onervaren lezer hier nog niet veel last van ondervinden. De schrijfster heeft een aantal leuke elementen waarmee ze het verhaal start. Zo doet het voorlezen van de legende van Kattenoog denken aan het begin van de ‘De katten van Kruisem’ van Marc de Bel. Helaas doet ze weinig met haar mogelijkheden. Het verhaal springt van de hak op de tak met onlogische gebeurtenissen die elkaar veel te snel opvolgen of onbevredigend worden afgewerkt. De personages blijven daarbij heel vlak wat extra duidelijk naar voren komt door het gebrek aan een degelijk vertelperspectief.

Het hele verhaal leest zoals het is geschreven, namelijk als een nagedachte. Deze serie is immers eerst verfilmd voordat men besloot er een boekenreeks aan toe te voegen. Helaas draagt deze weinig bij tot het succes van de serie. Kattenoog, het geheim van de griezelclub krijgt één ster.

Kattenoog - Het geheim van de griezelclub

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In het mysterieuze Kattenoog is niets wat het lijkt… of wel?
  Bij volle maan wordt het legendarische dorp overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Voor Robin en haar vrienden Simone en Eli is dat iedere keer weer hét moment om elkaar en de anderen de stuipen op het lijf te jagen. Shockeffect verzekerd! Maar tijdens een avondje ‘spoken’ loopt het grondig mis. De drie vrienden raken meer en meer verwikkeld in de duistere, donkere geheimen van hun dorp en hun geliefden. Welkom in Kattenoog… als je durft.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Kattenoog

Zoek in artikelen