• onze waardering

Recensie: Project Prep RECENSIE

Isabel heeft een probleem met mode. Ze weet niet goed wat ze aan moet trekken naar de brugklas. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin, Kate, die veel van mode weet. Isabel komt op het idee om een app van Kate te maken. Ze ontwikkelt een eigen app voor iedereen die weinig van mode weet. De app heet Project Prep. Hello Technology! Het is een groot succes. Helaas weet Isabel niet enorm veel van technologie af, waardoor ze tegen een aantal problemen aanloopt. Op een forum krijgt ze hulp van Tyler uit New York. Maar langzaam krijgt Isabel gevoelens voor Tyler, en ze weet niet hoe ze daar mee om moet gaan.

Project Prep is een boek voor pubers, maar ondanks dat leek het me echt leuk om te lezen. Dat kwam vooral door de mooie vormgeving van het boek. Het trok echt mijn aandacht. Project Prep heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder jongens, vrienden, technologie en mode. Deze combinatie is super interessant voor jonge meiden. Vooral het stukje technologie maakt het boek erg interessant. Je krijgt namelijk ook wat uitleg over hoe een app ontwikkelt wordt, en dat wist ik allemaal nog niet. Denk aan coderen en promotie maken in de App Store. Je moet geen gouden formule verwachten, maar je krijgt wel een beter beeld over het uitbrengen van een app. Daarnaast is het ook erg leuk om over Isabel te lezen. Het maakt het boek wat persoonlijker en ook de andere personages geven een leuke draai aan het boek. Het enige minpuntje vond ik de liefde tussen Isabel en Tyler. Het is soms wat onwerkelijk, omdat ze verliefd op hem wordt via een forum.

Niki Smit heeft een fijne manier van schrijven. Ze weet haar doelgroep goed te bereiken met haar schrijfstijl. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en haar zinnen lezen erg vloeiend. Daarnaast weet Niki ook haar enthousiasme over te brengen. Dat maakt het nog leuker om te lezen!

Project Prep is erg vermakelijk om te lezen, vooral voor de jongere doelgroep. Daarnaast bevat het boek ook mooie illustraties, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te lezen. Ik kreeg zelfs zin om een app te gaan ontwikkelen, en dat bewijst maar weer hoe motiverend Niki schrijft! Ik geef het boek met volle overtuiging vier hartjes.

Project prep

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De dertienjarige Isabel snapt niets van kleren. Het is voor haar een groot raadsel hoe ze goed gekleed naar de brugklas moet. Gelukkig is haar beste vriendin Kate wel een modegenie. Ze zouden een appje van Kate moeten maken, denkt Isabel. 
   
  Isabel leert zelf coden en ontwikkelt haar eigen mode app: Project Prep. Hello Technology! Als haar app in de App Store wordt aangeboden, lijkt de weg tot succes geopend. Maar ondernemen en technologie blijken niet altijd even makkelijk. Op een forum krijgt Isabel hulp van Tyler uit New York. Dreigt ze verliefd te worden op een supernerd?
   
  Project Prep is het nieuwe boek van Niki Smit, naar een idee van technologie onderneemster Janneke Niessen. Niki Smit won met haar boek 100% Coco de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • 100% Julia

 • 100% Londen by Niki Smit

 • Recensie: 100% Coco

 • Recensie: 100% Coco

 • 100% Coco New York - Niki Smit

Zoek in artikelen