• onze waardering

Recensie: De lange weg naar huis RECENSIE

‘De lange weg naar huis’ door Rupert Isaacson is het vervolg op zijn internationale bestseller ‘De Paardenjongen’, waarin hij samen met zijn autistische zoon Rowan naar Mongolië afreist om tussen de paarden en sjamanen heling te vinden. Aan het eind van die queeste, waarin Rowan opeens opzienbarende ontwikkeling liet zien, werd hem vertelt dat hij de komende drie jaren nog ieder jaar zo’n reis zou moeten ondernemen om de heling te voltooien. In dit boek volgen we deze drie reizen van Rowan, Rupert en zijn vrouw Kristin, die hen over allerlei continenten voeren, van Afrika naar Australië en uiteindelijk binnen eigen land naar de Navajo indianen. Zullen ze voor Rowan de heling vinden die ze hem zo graag toewensen?

Toen ik zag dat er een vervolg was gekomen op De Paardenjongen, wist ik dat ik deze wilde lezen. De Paardenjongen had mij erg geïntrigeerd. Een waargebeurd verhaal over een onwaarschijnlijke reis van vader en zoon, een reis die zo ver van ons bed staat. Je belandt in een wereld van sjamanen, paarden en een hele andere manier van heling dan wij in de Westerse wereld kennen. En het is bijzonder om te lezen, welke gevolgen dit heeft gehad voor de ontwikkeling van Rowan. Toen ik dus hoorde over ‘De lange weg naar huis’, wist ik dat ik wilde weten hoe het afliep. Het verhaal heeft zijn verwachtingen waargemaakt en is een waardig opvolger voor De paardenjongen.

In ‘De lange weg naar huis’ begint Rupert Isaacson met een stukje terugblik op het voorafgaande boek, om ieders geheugen weer op te frissen. Hierdoor is dit vervolg ook leesbaar voor diegene die het eerste boek niet gelezen hebben. Vervolgens reis je met hen de hele wereld over, en kom je in aanraking met allerlei culturen, sjamanisme en een hele andere wereld dan die wij gewend zijn. Tussendoor wordt het verhaal gewezen over de opstart van hun foundation, genaamd The Horse Boy Foundation en de ranch waarop autistische kinderen therapie kunnen krijgen met behulp van paarden.

'De lange weg naar huis’ is een verhaal waarin de zoektocht van een vader voor heling van zijn zoon wordt gemengd met vraagtekens bij onze hedendaagse manier van leven, terugkeren naar de oorsprong en een andere kijk op autistische kinderen en hun plek in de maatschappij. Met de toename van autisme in de hedendaagse tijd, maakt het een actueel onderwerp dat op een andere wijze belicht wordt, maar dat alles in goed leesbare romanvorm. Rupert Isaacson heeft wederom een bijzonder verhaal weten te vertellen en zal zeker meer mensen weten te intrigeren en aan het denken zetten met zijn kijk op de wereld.

De lange weg naar huis

 • Auteur:

  Rupert Isaacson
 • Verschenen:

  5 oktober 2015
 • Uitgave:

  ISBN 9789023497134
  Uitgever Cargo
  432 pagina's
 • Uitgever:

  Cargo
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na zijn verblijf bij de sjamanen in Mongolië komt de vijfjarige autistische Rowan als herboren thuis in Texas. Zijn incontinentie, driftbuien en sociale problemen zijn grotendeels verdwenen. Maar een jaar na thuiskomst begint Rowans situatie weer te verslechteren, en vader Rupert besluit opnieuw op reis te gaan. Samen verblijven ze bij de bosjesmannen in Namibië en reizen daarna van het Australische regenwoud naar de Navajo-indianen in het zuidwesten van Amerika. De lange weg naar huis van vader en zoon Isaacson is er een vol bijzondere ontmoetingen, opmerkelijke ervaringen en bovenal van een wonderbaarlijke genezing. 
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

 • Recensie: A Boy Called Christmas 

Gerelateerde artikelen

 • De lange weg naar huis - Joanne Bischof

Zoek in artikelen