• onze waardering

Recensie: Harde liefde RECENSIE

Erica Hathaway is na haar studie op weg naar een succesvolle carrière met haar eigen website. De enige voorwaarde voor haar succes is dat ze een investeerder moet vinden. Tijdens een bedrijfspresentatie ontmoet ze Blake Landon: intens, knap, steengoede hacker en miljardair. Erica valt als een blok voor Blake, maar de timing is verre van perfect. Op zijn beurt raakt Blake in de ban van de ambitieuze Erica. En Blake is gewend alles te krijgen wat hij wil. Al snel wil hij niet alleen Erica’s bedrijf, maar haar helemaal.

Toen ik de achterflap van ‘Harde Liefde’ las en de woorden ‘befaamd hacker’ en ‘succesvolle carrière’ tegenkwam, was ik om. Ik hoopte ontzettend dat dit een boek zou zijn waarbij de vrouw in kwestie stevig in haar schoenen staat en niet alles voor zoete koek slikt. Ook het hacker-element sprak me meteen aan: weer eens iets anders!

Erica is inderdaad niet iemand die zich zomaar omver laat lopen door Blake, vooral niet als het om haar bedrijf gaat. Ik vond het heerlijk verfrissend dat een vrouw in dit soort erotische romans eens niet totaal ondergeschikt raakt aan de man. Erica is ontzettend ambitieus. Ze weet wat ze wil en gaat hier voor. Ze is dan ook niet bang om, wanneer nodig, flink tegen Blake in te gaan en hem op zijn nummer te zetten. Het prettige aan Blake vond ik dan ook dat dit kon, dat Erica zijn gelijke is. En ja, natuurlijk weet Erica niet altijd stand te houden, maar dat is nou eenmaal zo met verliefdheid en begeerte.

De personages maakten het verhaal voor mij dus leuk om te lezen. Het plot van ‘Harde Liefde’ vond ik hier en daar iets minder. Zo was de verhaallijn niet altijd even sterk. Sommige gebeurtenissen leken uit het niks te komen en irrelevant voor het verhaal te zijn. Pas later, als Meredith Wild die gebeurtenis weer aanhaalt, blijkt de relevantie van die eerdere gebeurtenis. Het leek hierdoor een beetje alsof Wild soms niet goed wist hoe ze het verhaal soepel een bepaalde richting op kon sturen.

Het einde wekte daarentegen weer mijn complete interesse en maakt me enorm nieuwsgierig naar het volgende deel. Het tweede boek belooft veel meer hacker te laten zien (wat ik in dit deel een beetje miste) en er lijkt echt een spannende verhaallijn aan te komen. Ik ben benieuwd!

Harde liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Blake Landon. Sexy, woest aantrekkelijk, onbereikbaar: hij is de ultieme fantasie van elke vrouw. Blake is miljardair, befaamd hacker en krijgt altijd alles wat hij wil. Wanneer Erica Hathaway hem tegenkomt, krijgt ze hem niet meer uit haar hoofd. Maar de timing is verre van perfect.
   
  Erica is hard op weg naar een succesvolle carrière. Met een ijzersterk business plan op zak moet ze alleen nog de juiste investeerder vinden. Wat ze nooit had verwacht gebeurt: ze valt als een blok voor de charmes van haar onweerstaanbare investeerder.
   
  Ook Blake raakt in de ban van Erica's charme, intelligentie en ambities, en al snel wil Blake niet alleen haar bedrijf, hij wil Erica helemaal.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Hard lijf

 • Recensie: Harde lust

 • Recensie: Harde les

 • Recensie: Harde leugen

Zoek in artikelen