• onze waardering

Recensie: Marionet RECENSIE

Kitty leeft in een wereld waar je toekomst wordt bepaald door een toets. De uitslag daarvan plaatst je in een bepaalde rang, waarbij rang I de laagste is en VII het hoogste. Na de toets wordt Kitty geplaatst in rang III, wat betekent dat haar toekomst er niet rooskleurig uit komt te zien. Dan krijgt ze een unieke kans waardoor ze in rang VII kan worden geplaatst, maar hiervoor moet ze alles achter laten. Haar vriendje Benjy, haar huismoeder Nina en zelfs haar eigen identiteit. Toch gaat ze hiermee akkoord, maar dit brengt haar in een levensbedreigende situatie…

Aimée Carter kende ik al van De Godinnentest-serie, die ik steengoed vond, dus ik was erg benieuwd naar dit eerste deel van haar nieuwe serie. En ik kan alvast vertellen dat ik nu al fan ben van haar en deze serie. ‘Marionet’ is een geweldig eerste deel, waar je terecht komt in een nieuwe wereld. Een wereld waar je wordt ingedeeld in rangen, nadat je een toets hebt afgelegd. Omdat Kitty niet kan lezen, heeft ze een lage score behaald. Wanneer ze de kans krijgt om een VII te worden, grijpt ze deze met beide handen aan. Ze komt terecht bij de leiders van hun land, de familie Hart. Ze werd namelijk niet zomaar gevraagd: ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, lid van de familie. Eenmaal daar krijgt Kitty een totale make-over, waardoor zij en Lila Hart haast niet meer te onderscheiden zijn.

Ik vond vooral de nieuwe wereld die Aimée Carter heeft geschetst erg goed uitgewerkt. Het leek hierdoor net alsof je over een wereld las die echt bestond. Aimée heeft dit heel realistisch beschreven. Binnen de familie Hart leeft er ook een helse soort spanning. Kitty wordt opgevangen door Celia, de moeder van Lila Hart. Op het eerste ogenblik lijkt iedereen van de familie Hart vreselijk en onuitstaanbaar, maar hier ga je gedurende het boek anders over denken. Binnen de familie Hart is namelijk niets wat het lijkt. Dit bracht natuurlijk erg veel spanning met zich mee, wat ervoor zorgde dat het boek binnen een ruk uitgelezen werd door mij. Je weet namelijk niet met wie je te maken hebt, en niemand is op hun woord te vertrouwen.

In dit boek gebeuren er alleen maar spannende dingen, en niet alleen op het eind. In ‘Marionet’ loop je gedurende het verhaal al tegen verschillende plottwisten aan, wat op mij het effect had dat ik maar door wilde blijven lezen. En als een schrijfster dat voor elkaar krijgt, ben ik helemaal fan! Het boek heeft een spectaculair einde, waardoor ik niet kan wachten op het volgende deel!

Marionet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  `Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.' `En als ik nee zeg?' `Vijf,' zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee...' Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten - ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand? Deel een in de nieuwe superspannende dystopische serie Blackcoat Rebellion.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit top 6: mei 2018

 • Recensie: Marionet

Zoek in artikelen