• onze waardering

Recensie: Chateau Zen RECENSIE

Wanneer fotograaf Odilon wordt gevaagd journaliste Jules van het vliegveld te halen, is hij meteen onder de indruk van haar knappe verschijning. Samen zijn ze naar een chateau in de Franse Dordogne afgereisd om voor het nieuwe magazine Scope de bekende actrice Anouk van Gogh te interviewen. Ook schrijft Jules een stuk over het chateau, dat dienst doet als spiritueel centrum waar yoga- en meditatielessen worden gegeven. Eenmaal aangekomen blijken Odilon en Jules niet de enige gasten te zijn. Bekende foodblogster MissFoodieMind en haar zoon, twee oudere zussen, een biologiestudente, Anouks visagist en een bekende CEO van een groot bedrijf hebben ook een kamer in het chateau.

De zoon des huizes, Sascha, blijkt een oude bekende van Jules. Hij vertelt haar dat hij een pikant nieuwtje heeft over de bekende Anouk, maar hij komt niet opdagen op het tijdstip dat hij met Jules heeft afgesproken om het haar te vertellen. Niemand lijkt zich zorgen te maken als Sascha een paar dagen later nog niet boven water is. Maar de mysterieuze omstandigheden rondom zijn verdwijning zitten Jules en Odilon toch niet lekker. Niet veel later wordt hij dood gevonden...

Na de wisselende kritieken op haar eerste literaire thriller De au pair, weet Maartje Fleur met ‘Chateau Zen’ weer niet helemaal te overtuigen. Het verhaal heeft alle ingrediënten van een goede, spannende thriller, maar het resultaat laat toch een beetje te wensen over. Het mysterie rondom de dood van Sascha is groot en de zoektocht van Jules en Odilon lijkt een goede basis om wat spanning in het verhaal te brengen. Toch houdt Fleur zich vooral bezig met de randzaken, waarvan er heel veel zijn. Ieder karakter in ‘Chateau Zen’ heeft zo zijn eigen sores, welke allemaal vrij uitgebreid uitgewerkt worden. Ontucht, een ongewenste zwangerschap, drugsproblemen, een man die na een jarenlang huwelijk homoseksueel blijkt te zijn en ga zo nog maar even door. Voeg daaraan een opbloeiende liefde en een halve seksscène toe en de chaos is compleet. Door de overvloed aan, allemaal vrij heftige, onderwerpen kun je het daadwerkelijke spannende verhaal niet meer zo serieus nemen. Hoewel al die onderwerpen en afzonderlijke verhalen best leuk zijn, had Maartje Fleur beter wat van die inspiratie kunnen bewaren voor een volgend boek.

Chateau Zen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Spanning en spiritualiteit in de Dordogne...

  Journaliste Jules van Egmond is naar een chateau in de Franse Dordogne afgereisd om Anouk te interviewen, een actrice die op het punt staat internationaal door te breken. Ook moet ze een reportage schrijven over het chateau, dat nu een spiritueel centrum is waar yoga en meditatie worden beoefend. Naast de actrice en haar visagist verblijven er onder meer een CEO van een internationaal bedrijf, een studente diergeneeskunde, een foodblogster en twee zussen op leeftijd.
  Jules ontdekt algauw dat niet iedereen op zoek is naar rust en harmonie. En dan verdwijnt er iemand onder mysterieuze omstandigheden...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De au pair

Zoek in artikelen