• onze waardering

Recensie: Cantina Mexicana RECENSIE

Zoals de achterflap al zegt kijkt ‘Cantina Mexicana’ inderdaad verder dan de hier zo bekende burrito. Wanneer je het boek doorbladerd zie je al meteen dat het om de oeroude Mexicaanse keuken gaat. Ingrediënten die je voorheen nooit kocht in de winkel of zelfs niet kende, worden nu rijkelijk gebruikt in diverse gerechten.

Vele gerechten kan je ook volledig zelf maken. Het deeg, de sauzen en daarbij uitgebreide gerechten, je vindt het er allemaal terug en het ziet er allemaal even lekker uit! Bij elk recept geeft Paul Wilson ook duidelijke info over hoe je dit kan combineren en welke alternatieven er mogelijk zijn. Zo kan je het toch nog naar eigen smaak samenstellen.

Het boek is duidelijk opgebouwd, bevat veel info over de producten die gebruikt worden en waar je deze kan vinden in Nederland. Na het doorbladeren van het boek besloot ik een mole te maken die ook als dipsaus gebruikt kan worden.

Recept 1: Tomatillo verde

Hoewel de ingrediënten een vreemde combinatie leken te zijn sprak deze mole (saus) mij toch aan. Meestal eten we tortillachips met guacamole of kaas dus een pikante afwisseling sprak mij wel aan.

Het maken van de tomatillo verde bleek verrassend simpel te zijn. De ingrediënten grillen en daarna alles mixen tot een saus. De zoektocht naar de ingrediënten was iets moeilijker. Je moet al speciale winkels bezoeken om bepaalde ingrediënten (zoals de groene tomatillos) te vinden, maar het resultaat is dan ook de moeite waard.

De hoeveelheid mole bleek wat meer te zijn dan verwacht maar dit was geen probleem. Paul Wilson schreef er zelfs bij hoelang je deze saus kan bewaren en met welke gerechten je hem allemaal kan combineren. Dit inspireerde mij ook tot het maken van het tweede gerecht. 

Recept 2: Taco’s met kip-koolsalade & Tomatillo Verde

Tussen alle vreemd klinkende en uitziende gerechten vond ik iets wat er mij bekender uitzag, taco’s! Toch had ik dit gerecht nog nooit bereid of gegeten. De ingrediënten bleken ook anders en diverser te zijn dan bij de versie die wij hier vaak zien.

Ook dit recept is weer uitgebreid en duidelijk uitgewerkt. Bij vreemde ingrediënten staat een duidelijke uitleg van waar deze te vinden zijn en wordt er ook verwezen naar de woordenlijst waar vreemde begrippen worden verklaard.

Nadat ik het gerecht, dat eigenlijk vrij eenvoudig was, had bereid combineerde ik het met de mole die ik eerder al maakte, zoals Paul Wilson dit aangeeft in het recept. Dit bleek een goede combinatie te zijn want het gaf net wat extra pit aan de kip- koolsalade.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Het is een mooi vormgegeven boek met authentieke Mexicaanse gerechten. Het enige nadeel is dat niet bij elk gerecht een foto te vinden is. Als beginneling op gebied van Mexicaans koken is het dan ook niet altijd even simpel om je het gerecht te kunnen voorstellen zonder foto. Verder is alle info in het boek zeer uitgebreid en kan zelfs een beginnende kok ermee aan de slag.

Cantina Mexicana

 • Auteur:

  Paul Wilson
 • Verschenen:

  2 november 2015
 • Uitgave:

  ISBN 9789461431356
  Uitgever Good Cook
  320 pagina's
 • Ondertitel:

  de rijkdom van de authentieke Mexicaanse keuken
 • Uitgever:

  Good Cook
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elke dag plukken we letterlijk en figuurlijk de vruchten van de rijke Mexicaanse keuken: tomaten, aardappelen, pepers, bonen, avocado's, maïs, chocolade, vanille, granen en nog veel meer. De Mexicaanse eetcultuur is rijk, divers en uniek in Latijns-Amerika.

  In Cantina Mexicana word je meegenomen en ontdek je de echte keukens van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico City tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya's.

  Kijk verder dan de burrito en geniet van zwarte mole op basis van bonen en chocolade of rode mole met tomaat en pepers in de hoofdrol. Maak zelf tortilla's en empanadas met de aangereikte salsa's en recepturen. Eet gegrilde inktvis uit Baja, rund gestoofd in cerveza en rode mole, prachtige salades op basis van bonen, granen en groenten tot taarten op basis van chocolade en pepers.

  Bovendien geeft Cantina Mexicana goede uitleg over typische Mexicaanse producten en de verkrijgbaarheid daarvan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 12 populairste reality series van het moment.

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

 • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

 • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het meisje dat van IS won

 • Recensie: Zonder jou

 • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

Zoek in artikelen