• onze waardering

Recensie: Exit USA RECENSIE

Iedereen begrijpt dat als je onverwacht vroeg thuis komt en je in de slaapkamer je vriend aantreft met een andere vrouw, je hem onmiddellijk de deur wijst en de relatie einde oefening is. Althans… dat zou je denken. Lana maakt het mee, en haar ouders maken de situatie nog moeilijker door maar niet te kunnen bevatten dat Lana haar ex Pascal niet terugneemt. Want hij was toch altijd zo goed voor haar? Gelukkig kan Lana terecht bij haar goede vriendin Floor, die haar een logeerkamer en een luisterend oor biedt. Toch lukt het Lana niet om zich beter te voelen. Als Floor oppert dat Lana er misschien even tussenuit moet, besluit ze te gaan doen wat ze altijd al wilde doen: naar Amerika! Niet helemaal in haar eentje, maar met een groepsreis. Afleiding, rust, de kans om haar hoofd en hart te ‘resetten’, dat is wat Lana zoekt. Als op het vliegveld blijkt dat Pascal zich voor dezelfde reis heeft opgegeven, weet ze dat ze niet gaat krijgen wat ze zo nodig heeft. Toch laat ze zich niet kennen en richt ze zich op de andere reisgenoten en de reis zelf. Maar het is moeilijk, en het wordt nog lastiger als sommige reisgenoten het maar stom vinden dat ze Pascal geen tweede kans geeft. Is er dan niemand die haar begrijpt? Lana wordt aan het twijfelen gebracht door haar reisgenoten. Nét als ze denkt te weten wat ze moet doen, gebeurt er iets waardoor ze ineens echt helemaal zeker weet hoe ze verder moet met haar leven…

Exit USA is echt een boek met duidelijke minpunten én duidelijke pluspunten, vandaar ook de gulden middenweg van 3 hartjes. Het boek is geschreven in een erg simplistische schrijfstijl, wat ik zelf af en toe storend vond en ik denk dat de meer ervaren chicklit-lezeres dat ook zo zal ervaren. Maar er zijn ongetwijfeld ook meer dan voldoende lezeressen die deze stijl wel zullen waarderen. Jammer waren de toch wel regelmatig voorkomende spel- en taalfouten, dat had voorkomen kunnen worden en leidt af van het verhaal. Een ander minpunt is de prijs-kwaliteitverhouding. Ik had dit boek van 178 pagina’s binnen anderhalf uur uit, terwijl de prijs hoger ligt dan die van veel andere (en dikkere) boeken. Toch heeft schrijfster Suzanne Peters met Exit USA een boeiend verhaal afgeleverd. Je wilt door blijven lezen om erachter te komen hoe het af gaat lopen. Hoofdpersoon Lana en de dingen waar ze mee worstelt, zijn herkenbaar en je kunt je daardoor goed in haar verplaatsen. De thema’s zoals liefdesverdriet, onzekerheid, onbegrip van anderen en ondanks alles uiteindelijk toch luisteren naar je gevoel, zijn treffend beschreven. Ook is goed te merken dat de schrijfster zelf in haar eentje door Amerika heeft gereisd, want de reis en bezienswaardigheden zijn geloofwaardig en op zo’n manier verwoord dat je het allemaal echt voor je ziet. Het einde vond ik verrassend!

Exit USA

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Lana op een avond thuiskomt, betrapt ze haar vriend Pascal met een andere vrouw. Ze toont geen genade en maakt het direct uit met hem. Wat volgt is een onzekere periode vol eenzaamheid. Hoe kan ze haar leven weer opbouwen? Waar moet ze wonen? Hoe moet ze haar familie uitleggen dat ze Pascal écht niet kan vergeven? Om tot rust te komen boekt ze een groepsreis naar de Verenigde Staten. Een land dat ze altijd al eens wilde bezoeken. Drie weken lang rondreizen met mensen die niks van haar relatiebreuk weten. Daar heeft ze mooi de tijd om te bedenken wat ze met haar leven wil.
   
  Dan blijkt dat Pascal dezelfde reis heeft geboekt en hij is niet van plan Lana opnieuw te laten gaan...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Dubbeldate

 • Zomerliefde

 • Blijf bij me!

Zoek in artikelen