• onze waardering

Recensie: Meals that get you laid RECENSIE

De cover laat weinig aan de verbeelding over: een verdwaalde beha op de vloer, gebroken borden, halfvolle wijnglazen en rondslingerende spaghettislierten, met in het middelpunt een man en vrouw die druk bezig zijn onder de keukentafel. Meals that get you laid is een kookboek puur en alleen gericht op het in bed (of op de keukentafel) krijgen van een vrouw. Tien jaar zeggen ze eraan gewerkt te hebben, om de vrouw te doorgronden en uit te zoeken hoe je haar het bed in krijgt. De conclusie: combineer astrologie met eten en je hebt volgens het boek gegarandeerd succes.

Vrouwen zijn onbegrijpelijke wezens voor mannen en de astrologie vormt dan ook het enige handvat voor ze, aldus de makers van Meals that get you laid. “Maak misbruik van hoe ze zichzelf ziet”, en hoe ziet een vrouw zichzelf dan? Dat kom je te weten door achter haar sterrenbeeld te komen. Dus voordat je als man op date gaat moet je tenminste weten wanneer ze geboren is, anders werkt het boek niet. Heb je haar sterrenbeeld weten te bemachtigen, dan blader je naar de pagina van het desbetreffende sterrenbeeld en volg je gewoonweg de instructies van de recepten. Erg serieus zijn de recepten niet te noemen, van kant en klare supermarkt-carpaccio die je alleen op het bord moet draperen tot een watermeloen gevuld met wodka dat een 'winehouse melon' vormt. Er worden muziek- en wijntips gegeven om de juiste sfeer te creëren en uiteindelijk moet dit alles natuurlijk leiden tot maar één ding; haar in jouw bed.

Om de vrouw te laten denken dat dit alles spontaan door de man zelf bedacht is en niet uit een boek komt, hebben de makers van het boek een slim trucje bedacht. De kaft is afneembaar en kan je omdraaien waardoor het lijkt alsof er een boek met “Romantic Poetry of the late 17th Century” in de kast staat. Dit is maar goed ook, want de foto's in het boek liegen er niet om. Het zijn suggestieve foto's van het eerste uur, maar dat hoort er natuurlijk bij in een mannenkookboek.

Uiteraard heb ik het boek ook aan een test onderworpen. Ik maakte de tagliatelle con funghi met de titel “Hang in There”, welke al zeer goed in de smaak viel, ondanks dat hij niet bij haar sterrenbeeld hoorde. Het dessert kwam wel uit haar sterrenbeeld-hoofdstuk; een bananensplit met de titel “DP”. Ik volgde netjes de instructies en maakte het bord naar het plaatje op. Of je dit ook echt zou moeten doen bij je date vraag ik mij af, maar grappig is het wel.

Meals that get you laid is het ultieme grappige cadeau voor een goede vriend en misschien met Valentijnsdag in het verschiet, voor de juiste persoon, een goede aankoop. Een serieus kookboek is het niet, maar de recepten smaken er zeker niet minder om. De grote vraag is nu natuurlijk, werkt het boek ook echt? Ik zou zeggen, kijk naar het aantal hartjes...

Meals that get you laid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een mannenkookboek, waarin alle trucs staan om iedere vrouw volledig weerloos te maken.

  Meals That Get You Laid hét kookboek voor de Man.
  Een handleiding in de vorm van een kookboek, waarin alle trucs staan om met de juiste ingrediënten, de juiste sfeer, muziek en drankkeuze iedere vrouw volledig weerloos te maken.
  Op basis van astrologie! Totale onzin natuurlijk, maar vrouwen geloven er in, dus daarom zo effectief. Dit schitterend vormgegeven kookboek bevat
  - Prachtige fotografie van Jaap Vliegenthart.
  - 12 hoofdstukken, één voor ieder sterrenbeeld.
  Ieder hoofdstuk bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Toegespitst op de eigenschappen van
  het sterrenbeeld in kwestie. Allemaal niet te moeilijk te maken natuurlijk, maar dat is er niet aan af te zien.
  - Tips en trucs
  Om handig gebruik te maken van de karaktertrekken van het betreffende sterrenbeeld.
  - Wijn suggesties
  - Handige tijdsbalkjes
  Zodat hij de voorbereidingstijd niet pas opmerkt als ze al bijna op de stoep staat.
  - Een playlist aan het eind van ieder hoofdstuk, voor maximum impact!
  - En natuurlijk boodschappenlijstjes!
  Alles om het hem zo makkelijk mogelijk te maken.
  Hij heeft het tenslotte al druk genoeg. Én een reversible boekomslag (de Undercover)!
  Ze hoeft per slot van rekening niet te weten waar hij al deze vaardigheden vandaan haalt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: 3 ingrediënten bakboek

 • Recensie: Kubo en het Magische Zwaard

 • De meeste mensen deugen van Rutger Bregman ontvangt Platina Boek

Zoek in artikelen