• onze waardering

Recensie: De weg van het water RECENSIE

Bente Postma was ooit een veelbelovend fotomodel en vrouw van de steenrijke Ram Aravind. Ze heeft over de hele wereld gewoond en daar de mooiste vrijwilligersprojecten opgezet. Nu woont ze echter in De Berkelaar, een verpleeghuis voor mensen met de ziekte Korsakov. Haar zus Floor is nu haar bewindvoerster die vooral bezig is met de afwikkeling van de verkoop van Bentes huis en haar vermogen. Op een dag krijgt ze een dagvaarding waarin staat dat Bente twee ton moet betalen aan een zekere heer Buisman. Hoewel ze met de hulp van een advocaat de dagvaarding kan wegwuiven, blijkt dat Floor te vroeg heeft gejuicht. Buisman heeft het gemunt op Bente en doet er alles aan om haar vermogen op te eisen. Wat volgt is een kat en muis-spel en het is maar de vraag of Floor en haar dochter Kim op tijd zijn om Bente te redden…

Na twee literaire romans begeeft Trudi Rijks zich met De weg van het water voor het eerst op het thrillervlak. Al vanaf het begin is duidelijk dat Rijks een fantastische verhalenvertelster is. Ze weet al snel een vlaag van mysterie en spanning op te werpen die eigenlijk het hele verhaal blijft. Ook de personages blijven lange tijd met een zekere mist omhuld. Toch kan dat er niet voor zorgen dat dit thrillerdebuut écht een pageturner wordt. Het verhaal is vrij rechttoe rechtaan en er zijn weinig plottwisten. Ook wordt er veel gesproken over zaken die uiteindelijk amper worden uitgewerkt, zoals het bedrijf van dochter Kim, de rol van klusjesman Feenstra en de jacht op farmaciebedrijf Nelja Corp Pharma. Allemaal veelbelovende onderdelen van verhaallijntjes die uiteindelijk maar weinig betekenden. De weg van het water moet het dan ook vooral hebben van het goed geschreven plot en de niet zo voor de hand liggende keuze van onderwerpen in een thriller, zoals Korsakov, weeshuizen en burn-out. Al met al is De weg van het water een prima thriller, die zeker nieuwsgierig maakt naar wat Trudi Rijks nog meer in haar mars heeft.

De weg van het water

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De gescheiden veertiger Floor Postma is bewindvoerder van haar jongere zus Bente, een voormalig fotomodel, die met korsakov in een verpleeghuis is opgenomen.

    Op een dag ontvangt Floor een dagvaarding waarin haar zus wordt gesommeerd twee ton te betalen aan een onbekende, die zich beroept op een schuldbekentenis. Als blijkt dat haar zus slachtoffer is van een oplichter, moet de niet erg doortastende Floor, aangespoord door haar dochter, in actie komen.

    Nadat ze de rechtszaak heeft gewonnen, kan ze weer opgelucht ademhalen. Maar dan wordt Bente uit het verpleeghuis ontvoerd. Floor moet tot het uiterste gaan om haar zus te redden, én de geheimen uit haar verleden te ontrafelen. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De 100 bestverkochte boeken van 2022

  • Kus van zus

  • Hazels Pentakel - Marte Jongbloed

Zoek in artikelen