• onze waardering

Recensie: DWDD Kookt met Kranenborg RECENSIE

Wie vorig jaar naar De Wereld Draait Door keek, heeft zich kunnen vergapen aan al het lekkers dat chefkok Robert Kranenborg klaarmaakte in de studio. Hij maakte `gerechten uit de klassieke haute cuisine die op bijna geen enkele kaart meer te vinden zijn, omdat het vakmanschap en de kennis ontbreken om ze nog te maken.´ Er werd besloten de recepten te verzamelen en er een boek van te maken en zie daar: DWDD Kookt met Kranenborg was geboren. Een mooi groot boek met een prachtige vormgeving. Op de voorkant prijkt een eettafel met daarop een champagneglas met juwelen erin, een servet in een servetring en een bordje met bol courgette en knoflook, ook behangen met juwelen. Aan de tafel zit een gans met om zijn nek, je raadt het al, juwelen. De voorkant maakt het meteen al duidelijk, dit boek is niet gemaakt door de doorsnee man.

Recepten met duif, kalfskop, zwezerik, kikkerbilletjes, kalfsnier en de in Nederland beschermde houtsnip. Geen ingrediënten die je even bij de supermarkt om de hoek haalt en met het openingsrecept dat een 'eendenpers' vereist ter waarde van €9.000, zakt de lezer de moed waarschijnlijk meteen in de schoenen. DWDD Kookt met Kranenborg is bij uitstek een kookboek voor de professionele chef die zijn of haar gasten een onvergetelijke avond wil bezorgen. Of voor de doorgewinterde amateurkok die wel van een uitdaging houdt. Voor de gemiddelde hobbykok is dit boek vooral een mooi kijkje in de geschiedenis van koninklijk dineren. Aan ieder recept gaat namelijk een korte geschiedenis van het gerecht vooraf en dit wordt verrijkt door uiterst mooie foto's. De recepten zijn op het eerste gezicht enigszins onoverzichtelijk geschreven. Lange rijen ingrediënten die uitlopen in een stippellijntje waar soms wel en soms niet een stapsgewijze bereidingswijze achter staat. Als je dan toch besluit hieruit te koken, moet je je goed voorbereiden en het recept je echt eigen maken, anders is het gedoemd te mislukken. Maar als het je dan wel lukt zet je een stukje geschiedenis op tafel waar je gasten nog lang over zullen napraten.

DWDD Kookt met Kranenborg is vooral een mooi naslagwerk over de geschiedenis van koninklijk dineren. Als je van een uitdaging houdt en je gasten een onvergetelijke avond wilt bezorgen, zit je met dit boek goed. Maar weet wel waar je aan begint, de soufflé met kikkerbilletjes mag uitsluitend met verse kikkerbilletjes uit Frankrijk bereidt worden. Dus poets je Frans maar weer een beetje op, want met de huis-tuin- en keukenkikker neemt Robert Kranenborg geen genoegen.

DWDD kookt met Kranenborg

  • Auteur:

    Robert Kranenborg
  • Verschenen:

    10 november 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789021560588
    Uitgever Kosmos
    192 pagina's
  • Ondertitel:

    smaakmakend, als altijd
  • Uitgever:

    Kosmos
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    DWDD kookt met Kranenborg bevat alle recepten die Robert Kranenborg in De Wereld Draait Door heeft laten zien. Dit boek ter ere van tien jaar DWDD bevat exclusieve gerechten als gegrilde houtsnip, haggis en cervelas de fruits de mer. Met een makkelijker variant voor thuis. Smaakmakend, als altijd.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in januari 2025 op Netflix

  • Een schotse winter - Jo Thomas

  • Drielichamen probleem 4 : De verlossing van de Tijd - Baoshu

  • Terugkeer van de bendes - Chloe Gong

  • De terugkeer van Antonia – Carmen Bellmonte

Gerelateerde artikelen

  • 11 recepten van de leukste koekjes voor de feestdagen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • Delia Omnibus

Zoek in artikelen