• onze waardering

Recensie: Het verboden eiland RECENSIE

Het verboden eiland is een young adult geschreven door Helma Camp. Het boek gaat over Nikki. Nikki gaat samen met haar moeder en nichtje op vakantie naar een geheimzinnig eiland. Ze heeft er helemaal geen zin in, want er is geen internet en ze moet op het eiland douchen met regenwater. Daarnaast vind ze het ook totaal niet leuk dat haar nichtje Jennifer mee gaat. Nikki vindt dat Jennifer erg verwend is. Ze draagt alleen maar kleding van dure merken, en heel veel make-up. Toch gaat ze met tegenzin mee.

Er is van alles aan de hand op het eiland. De bewoners willen niet gezien worden en zijn niet blij met bezoekers. Uiteindelijk blijkt dat de bewoners in gevaar zijn. Alleen Nikki en Jennifer kunnen de bewoners redden. Dat doen ze ook, midden in de nacht, over de glibberige rotsen en door een tunnel die elk moment onder water kan lopen. De meisjes wagen hun leven...

Het verboden eiland is voornamelijk leuk om te lezen voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Het is makkelijk geschreven en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Ondanks dat ik wat ouder ben, vond ik het boek vermakelijk om te lezen. In het begin weet je namelijk niet wat het verborgen eiland precies is. Wie zijn de inwoners en waarom willen ze zich niet laten zien? De spanning wordt echt opgebouwd. Je wilt erachter komen wat er precies aan de hand is, en daardoor bleef ik lezen. Daarnaast vond ik het ook vermakelijk om te lezen over Nikki en Jennifer. De twee meisjes mogen elkaar niet, maar langzaam wordt hun band beter. Ze gaan samenwerken. Het is mooi om te zien hoe het contact tussen hen verandert, ondanks dat ze totaal verschillend zijn.

Het boek heeft me zeker niet teleurgesteld naarmate het boek vorderde. Ik vond het spannend om te lezen over de nacht dat Nikki en Jennifer de bewoners gaan redden. Ik hoopte dat het ging lukken, en dat geeft aan hoe erg ik meeleefde met het boek.

Het verboden eiland

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een geheimzinnig eiland, waar de tijd heeft stilgestaan. Een week geen internet en douchen met regenwater...
  Nikki heeft totaal geen zin in de vakantie die haar moeder nu weer heeft bedacht. Al helemaal niet als haar verwende nichtje Jennifer meegaat. Maar al snel blijkt er meer aan de hand te zijn op het eiland. De bewoners van het eiland zijn in gevaar en Nikki en Jennifer zijn de enigen die hen kunnen redden.
  Midden in de nacht, over glibberige rotsen en door een tunnel die elk moment onder water kan lopen, wagen de meisjes hun leven...

  Spannend verhaal over vriendschap, trouw en dapper durven zijn op het juiste moment.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De meest gekeken Netflix series in 2021

 • 12 romantische fantasy series

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

 • Leuke mannen zijn getrouwd

 • Recensie: Hazelwoud

 • De filmster en de journaliste - Ria Maes

Zoek in artikelen