• onze waardering

Recensie: Paradijsvogels RECENSIE

Journaliste Tara krijgt de opdracht om een reportage te maken over het eiland Aruba. Tara neemt de opdracht aan, maar niet omdat ze de reportage graag wil maken. Ze ziet het enkel als een kans om weer in contact te komen met haar oude vriendin Marieke, die op het eiland woont. Ze neemt zich voor om zo snel mogelijk de artikelen voor de reportage te verzamelen, zodat ze daarna nog genoeg tijd heeft om met Marieke op te trekken. Eenmaal op het eiland aangekomen, loopt alles anders dan verwacht. De bewoners willen niet meewerken aan de reportage en Marieke doet raar. Op een avond ontmoet Tara een meisje, dat de rest van haar verblijf op Aruba in haar gedachten blijft rondspoken. Er was iets aan de hand met het meisje, ze was in paniek. Wie is ze en wat is er aan de hand? Wanneer Tara hier achter probeert te komen, beland ze in een ware nachtmerrie...

In Paradijsvogels wordt driekwart van het verhaal besteed aan de kennismaking met alle karakters die een rol spelen in het complot. Het verhaal gaat heel aandachtig in op de levens van de karakters, zowel zakelijk als privé. Dit zorgde soms voor wat verveling bij de karakters die de lezer niet zo interessant vindt. Het is echter een totale verrassing wanneer blijkt dat werkelijk alle karakters een belangrijke rol spelen in het complot. Dit zorgt er dan ook voor dat je het laatste kwart van het boek in een razend tempo uitleest. Opeens vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Naar mijn mening is het verschil tussen het langzame en snelle deel wel iets te groot. Hoewel je gedurende de eerste hoofdstukken nieuwsgierig blijft, is het fijner als de spanning iets meer gelijk over het verhaal is verdeeld. Niet alleen komen er verschillende karakters aan bod, ook lopen er verhaallijnen door elkaar. Toch is dit alles niet verwarrend, je kunt duidelijk onderscheid maken. Het maakt je eigenlijk alleen maar nieuwsgierig naar het moment waarop de twee verhaallijnen elkaar zullen kruisen. De lezer kennis laten maken met de karakters, is Nathalie Pagie erg goed gelukt. De lezers krijgt een eerste indruk die beetje bij beetje aan wordt gepast naarmate het verhaal vordert. Hoe meer je van de karakters komt te weten, hoe beter je hun acties en gedachten begint te begrijpen. Ook is de schrijfstijl van Pagie goed begrijpbaar, hierdoor hoef je geen detail te missen. Paradijsvogels is een thriller voor lezers die het leuk vinden om in spanning gehouden te worden en zo de mogelijkheid krijgen om allerlei mogelijke scenario's te bedenken.

Paradijsvogels

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal. Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten herbergt. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren, zal ze moet vechten voor haar leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 8x ijskoude thrillers die je wilt lezen

  • Chicklit top-5: juli

  • Zonnige zomerthrillers

  • In gesprek met Nathalie Pagie

  • De toneelclub

Zoek in artikelen