• onze waardering

Recensie: De dochters van Cavendon Hall  RECENSIE

De dochters van Cavendon Hall is het eerste boek van een nieuwe historische serie van Barbara Taylor Bradford. Het vertelt het verhaal van het prestigieuze landhuis Cavendon Hall en zijn bewoners aan het begin van de twintigste eeuw. De Inghams gaan al vele generaties van hertogen en hertoginnen terug en al die jaren worden zij bijgestaan door de familie Swann. De Swanns zijn al jaren de beschermers van de Inghams en zijn verweven met het edele gezin. Hertog Charles Ingham heeft vier dochters. Als de mooiste dochter van het stel, Daphne, iets vreselijks overkomt moeten zowel de Inghams als de Swanns alles op alles zetten om de eer van de familie te herstellen. Wie heeft het gemunt op de goede naam van de familie en lukt het de Swanns na al die jaren nog altijd om de Inghams te beschermen?

 

Barbara Taylor Bradford heeft al flink naam gemaakt in het genre van de historische romans. Ik was dan ook erg benieuwd naar De dochters van Cavendon Hall. Op de voorkant van het boek prijkt; 'Voor de fans van Downton Abbey' en aangezien ik groot fan ben van zowel Downton Abbey áls historische romans, kon dit boek haast geen misser zijn. 

Helaas, De dochters van Cavendon Hall lijkt alle elementen te bezitten om een roman te worden om bij weg te dromen, maar blinkt uit in alle elementen om vooral irritatie op te roepen. Barbara Taylor Bradford mag dan al vele jaren meegaan, één belangrijk schrijfles heeft ze gemist; Show, don't tell. Dat de Inghams en de Swanns een bijzondere band hebben was me al snel duidelijk. Het irriteerde me dan ook mateloos dat dit praktisch om de bladzijde vernoemd moet worden in willekeurige gesprekken. De dialogen zijn bijzonder onnatuurlijk; ze leggen elkaar telkens de historie van de familie uit, wat ronduit idioot overkomt. Als je alle omslachtige praat weg zou halen, zou het boek de helft van zijn dikte bezitten en dan nóg gebeurt er aanzienlijk weinig in het verhaal. Bovendien, als fan van Downton Abbey, was de gelijkenis met de personages in het boek en de karakters van de serie buitengewoon groot en dus weinig origineel; een butler die alles volgens het boekje doet, de verliefde bedienden, een mooie lieftallige dochter, een charmante hertog die door iedereen geliefd is....

Ik heb me door De dochters van Cavendon Hall heen moeten worstelen in de hoop dat het verhaal ergens vaart en diepgang zou krijgen, maar heb het uiteindelijk teleurgesteld dichtgeslagen.  Jammer!

De dochters van Cavendon Hall

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het is 1913. Het leven van de aristocratische Inghams staat op 
  het punt om voorgoed te veranderen. Maar niet alleen dat van hen: ook de familie Swann, van wie het lot al honderdzestig jaar onlosmakelijk met dat van de Inghams is verbonden, staat op een keerpunt...
   
  De dochters van Cavendon Hallis een familiesaga van het soort waar Barbara Taylor Bradford patent op heeft. Gelaagd, rijk aan couleur locale en boordevol personages die je niet meer loslaten. Net zo heerlijk en verslavend als Downton Abbey. 
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • Vals beschuldigd

 • Chicklit top-5: februari

 • PLL-ster Lucy Hale pakt hoofdrol in de Riverdale spin-off 'Katy Keene'

Zoek in artikelen