• onze waardering

Recensie: Magnus Chase en de goden van Asgard - Het verdoemde zwaard RECENSIE

Magnus Chase is dakloos en probeert zich staande te houden in de straten van Boston. Zijn moeder is op mysterieuze wijze omgekomen terwijl Magnus maar net kon ontsnappen. Hierdoor vertrouwt Magnus niemand meer. Op een dag komt hij erachter dan zijn ooms en zijn nichtje hem zoeken. Maar waarom snapt hij pas als hij zijn oom vind. Want Magnus komt namelijk uit wel een hele speciale familie en hij kan nu zijn geboorterecht claimen. Zo raakt hij verzeild in een hele andere wereld waar mythes werkelijkheid zijn en de goden van Asgard veel echter dan je zou denken.


Als  één van de weinige heb ik nog nooit een boek van Rick Riordan gelezen. Dus toen het eerste deel van de Magnus Chase serie langs kwam was ik toch er benieuwd hiernaar. En gelijk na de eerste paar bladzijdes was ik verslaafd! Soms begin je aan een zeldzaam boek dat je gelijk het verhaal intrekt en waar je gelijk van houdt. Ik wilde het boek gelijk helemaal in één keer uitlezen. Maar met zo 460 bladzijdes is dat een beetje te enthousiast. 

 

Magnus Chase en de goden van Asgard boek één heeft het allemaal. Mysterie, spanning, fantasie en vooral ook humeur! Ik moest steeds hardop lachen (Lees: de mensen in de trein keken me soms raar aan). De humeur van Magnus is namelijk heerlijk. Zijn sarcastische opmerkingen en zijn droge humeur is precies wat ik nu grappig vind. Alleen al de titels van de hoofdstukken geven je een lach op je gezicht. Ik kon niet anders dan alles opzij zetten om dit boek zo snel mogelijk uit te lezen. Helaas toen het boek uitwas had ik gelijk een ‘Book Hangover’. Want ik miste het boek gelijk al.

 

Het boek is echt in alle opzichten een aanrader. Er is niks negatiefs om op te noemen. Geweldig en vloeiend geschreven, sterke en diepe karakters waar je gedurende het verhaal steeds meer betrokken bij raakt en een fantastisch, fantasievol verhaal die steeds interessanter wordt naarmate je verder leest. Een absolute must read!

 

Waar Rick Riordan in zijn vorige serie over de Olympiërs schreef gaat het nu over de Noorse goden en Asgard. Natuurlijk zit er wel een leuke link in naar de Olympiërs doordat Magnus Chase en Annabeth Chase neef en nicht zijn van elkaar. Dit zorgt voor een mooie link naar zijn vorige boeken waarvan ik gelijk toen ik dit boek uit had voor naar de winkels ben gerend om zijn vorige serie ook te kopen want ik ben een fan geworden!

Magnus Chase en de goden van Asgard 1 - Het verdoemde zwaard

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Magnus Chase is altijd een onrustige jongen geweest. Sinds de mysterieuze dood van zijn moeder leeft hij in de straten van Boston. Op een dag wordt hij opgespoord door een man die hij nog nooit eerder heeft ontmoet, een man van wie zijn moeder beweerde dat hij gevaarlijk zou zijn.
  De man vertelt hem een onmogelijk geheim: Magnus is de zoon van een Noorse god. En dat is niet alles: de goden van Asgard bereiden zich voor op een oorlog. Om Ragnarok - de ondergang van de goden - te voorkomen, moet Magnus in de Negen Werelden op zoek naar een wapen dat al duizend jaar onvindbaar is.
  Wanneer een vurige aanval door reuzen hem dwingt te kiezen tussen zijn eigen veiligheid en het leven van honderden onschuldigen, maakt Magnus een fatale beslissing.
  Soms is de enige manier om een nieuw leven te beginnen door eerst te sterven...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Netflix hits en de bijbehorende boeken

 • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

 • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Grappige boeken die je hardop laten lachen

 • Recensie: Percy Jackson en de andere helden

 • Recensie: De beproevingen van Apollo 1 - Het verborgen orakel

 • De vijf leukste boeken voor middelbare scholieren volgens Rick Riordan

Zoek in artikelen