• onze waardering

Recensie: Een nieuwe manier van koken RECENSIE

Een nieuwe manier van koken is een kookboek dat zich richt op gezond en vegetarisch eten zonder dat je er een dagtaak aan hebt om deze gerechten te bereiden. Het zijn niet de superfoods die je als de wiedeweerga moet aanschaffen, maar het zijn de bekende seizoensproducten die je leert te combineren tot een fantastische verantwoorde maaltijd. 

We willen allemaal verantwoord eten, maar het moet vooral niet te moeilijk zijn en de ingrediënten moeten niet te vreemd zijn. Anna Jones speelt in op onze behoefte naar makkelijk, verantwoord en lekker eten. Ook kosten de gerechten je geen vermogen om klaar te maken en bovendien kun je ze binnen een mum van tijd voorschotelen. Het boek staat boordevol vegetarische gerechten, maar ook zij die dierlijke producten helemaal uit hun dieet hebben geschrapt of glutenvrij willen eten, worden niet vergeten. 

Voor de kookdummies onder ons, licht Anna voorin haar boek ook toe welk keukengerei je het beste kunt gebruiken om snel te koken en geeft ze je tips over ingrediënten die vaak terugkomen in het boek. Zo zijn eieren bijvoorbeeld een heel geliefd ingrediënt, maar vertelt ze aan veganisten hoe zij dit het beste kunnen vervangen. De handige keukenhacks maken het koken veel leuker en makkelijker! 

Zelf ben ik vegetariër en stond ik te springen om een aantal van Anna’s recepten uit te proberen. Wat ik fantastisch vind aan het kookboek van Anna, is dat ze aangeeft dat er zowel vegetarische als niet-vegetarische kazen zijn. Iets waar veel koks soms een beetje laks mee zijn wanneer zij een vegetarisch gerecht willen voorbereiden met kaas. Ik stond daarom te popelen om eens wat recepten uit Anna’s boek te bereiden. 

Recept 1: Quesadilla’s met gerookte paprika en witte bonen 
Vaak wordt van quesadilla’s gedacht dat ze nogal vet en ongezond zijn met de overdosis aan kaas die de Mexicanen er graag tussen stoppen. Maar wanneer je Anna’s recept volgt en je je quesadilla met meer vult dan alleen kaas, kun je een hele smakelijke, snelle en gezonde maaltijd voorschotelen. Je hebt er tien simpele ingrediënten voor nodig waarvan zes groenten zijn. Ook mocht de kaas uiteraard niet ontbreken, maar door het te beperken tot 50 gram, viel het heel erg mee met de calorieën. Recept 2: 10-minuten-pannenkoeken 
Hoewel ik als vegetariër wel kaas en eieren eet en melk drink, probeer ik wel vaker te kiezen voor veganistische alternatieven. De veganistische pannenkoekjes van Anna wilde ik daarom weleens uitproberen. De pannenkoeken waren supermakkelijk te bereiden en ook écht klaar binnen 10 minuten. Bovendien waren ze ook nog eens heel erg lekker. Net zo lekker als gewone pannenkoeken  maar dan én gezonder én veganproof! Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Ik vind het een fantastisch kookboek. Het is verantwoord en smakelijk en de gerechten zijn makkelijk en snel in elkaar te flansen. 

Een nieuwe manier van koken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Modern eten voor een moderne manier van leven. Anna Jones deelt in 'Een nieuwe manier van koken' opnieuw haar passie voor gezond en vegetarisch eten. Haar lichte maar toch voedzame gerechten zijn gemakkelijk te maken en vragen weinig voorbereiding, zodat ze op elke willekeurige avond van de week kunnen worden bereid. Ook geeft Jones vele tips voor een goed begin van de dag en voor de producten die niet mogen ontbreken in je voorraadkast. We willen tegenwoordig allemaal dat eten lekker, gezond en snel te bereiden is, dat de ingrediënten van lokale producenten komen en vooral niet duur en goed voor de planeet zijn. Anna Jones laat zien hoe je er eenvoudig een verantwoorde leefstijl op na kunt houden waarbij genieten van eten minstens zo belangrijk is. Anna Jones is kok, kookboekenauteur en foodstyliste en levert culinaire bijdragen aan diverse Britse kranten en tijdschriften. Ze leerde het vak in de restaurantkeuken van Fifteen in Londen onder het toeziend oog van Jamie Oliver, en ze werkte met geliefde chefs als Antonio Carluccio, Yotam Ottolenghi, Merry Berry en Stevie Parle. 'Een nieuwe manier van koken' is haar tweede boek.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Stiletto’s in de keuken

 • Recept: zelf macarons maken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen